Milan bo v zadnjih treh krogih gostoval pri dveh zadnjeuvrščenih ekipah, Pescari in Sieni, doma pa bo gostil Romo, kar mu daje lepe možnosti, da bo osvojil dovolj točk, da ga Fiorentina ne bo mogla več zriniti s tretjega mesta, čeprav tudi vijoličaste čakajo le še tekme proti ekipam z dna lestvice, poleg Pescare in Siene jim bo nasproti stal Palermo.

Fiorentina je svoj položaj pokvarila predvsem z včerajšnjim domačim porazom proti Romi, saj je večino tekme prevladovala in na gol Rimljanov sprožila tudi precej več strelov (23:9), toda v 92. minuti je njihovo usodo z edin golom na tekmi zapečatil Osvaldo. Po porazu se je zaostanek Fiorentine za Milanom z ene točke povečal na štiri, zato ne preseneča, da so bili v Milanu zelo veseli zmagovitega zadetka Balotellija, čeprav so igrali le proti 16. ekipi lige.

Ob že 9. golu v 10. nastopu v rdeče-črnem dresu je bil zelo vesel tudi »super Mario«, ki po doseženem zadetku niti ni preveč razmišljal o posledicah, ko si je slekel dres. Za tak »prekršek« je predpisana kazen v obliki rumenega kartona, kar je dobro vedel tudi glavni sodnik srečanja Antonio Damato, ki ga je že pripravil v roko, da ga bo pokazal napadalcu Milana, v tistem trenutku pa je mimo njega prišel Sulley Muntari, mu vzel karton iz rok in ga kar sam pokazal Balotelliju. Damato je vse skupaj pospremil z nasmeškom, čeprav bi lahko za predrzno potezo z rumenim kartonom kaznoval tudi Muntarija, ki bi bil v tem primeru celo izključen.