Bayern bo jutri v vlogi velikega favorita za zmago, saj je letos Borussio v nemškem prvenstvu prehitel za kar 25 točk, izločil pa jo je tudi v polfinalu nemškega pokala. A Bavarci so bili še večji favoriti lani, ko so finale igrali celo na svoji Allianz Areni, pa so na koncu po enajstmetrovkah morali priznati premoč Chelseaju. Če bodo tudi letos zapravili izjemno priložnost in še tretjič v štirih letih doživeli boleč poraz v finalu, bi lahko to klubu za lep čas prilepilo oznako poražencev. Napadalec Bayerna Thomas Müller se nadeja, da mu bo s soigralci jutri le uspelo zmagati in se izogniti takšni usodi.

»Vsak športnik si želi zmag in uspeha. Kaj se bo zgodilo, če jutri izgubimo? Kaj pa vem, vsak od nas se bo s tem soočil na drugačen način. Bolj pomembno ta hip je, da naredimo vse, da bomo tekmo dobili, kajti če v štirih letih izgubiš tri finala, se te prime sloves poraženca, tega pa si nikakor ne želimo,« pravi Müller, ki bo jutri eno glavnih orožij Bayerna.

»To bo zelo 'začinjena' tekma, kar mi je všeč, saj imam rad tudi pekočo hrano. Zdi se mi odlično, da igramo ravno proti Borussii. Vse se te dni vrti okoli tega finala, vse je zelo pomembno in veliko, kot so tudi naša pričakovanja, smo pa tudi vse bolj na trnih, saj v tej tekmi lahko veliko dobiš ali izgubiš. Lani smo v treh tekmovanjih končali na drugem mestu, zato sedaj dobro vemo, česa si želimo,« je nadaljeval Müller, ki je z Bayernom lani v Nemčiji v obeh tekmovanjih moral priznati premoč ravno Borussii.

»V nogometu je tako, da vedno gledaš naprej in razmišljaš predvsem o naslednji tekmi. Seveda se kdaj ozreš tudi v preteklost, a lanski finale in tisti pred tremi leti nimata ničesar skupnega z letošnjim, razen pač igralcev, ki so tudi takrat igrali v moštvu Bayerna. Lani smo si zelo želeli zmagati doma, a letos ni dosti drugače, saj vsaj meni ni pomembno, če ligo prvakov osvojimo v Münchnu ali Londonu. V tej sezoni se zdi, da smo na gostovanjih celo še nekoliko močnejši kot doma, zato imamo tudi jutri dobre možnosti. Pritisk je, kot vedno pri Bayernu, prisoten, a z njim se lahko kosamo, saj smo v zadnjih letih postali močna ekipa, igralci so napredovali, dodali pa smo tudi dobre okrepitve,« je zaključil Müller, ki je letos v ligi prvakov na 12 tekmah dosegel 8 golov, v bundesligi pa je zadel 13-krat.