Moyes si najbolj želi okrepiti vezno vrsto, zato se je pred dnevi odpravil v Italijo. Ogledal si je nedeljsko tekmo med Cagliarijem in Juventusom, po kateri se je sestal s predsednikom uprave torinskega kluba Beppejem Marotto, ki je glavni pogajalec, ko gre za prestope, povezane z Juventusom.

Strateg rdečih vragov si je zamislil drzno potezo, s katero bi poskušal United vrniti v boj za naslov angleškega prvaka. Moyes bi od Juventusa namreč rad kupil vsaj enega od njegovih zvezdnikov vezne vrste, Paula Pogbaja ali Artura Vidala, a se je iz Italije verjetno vrnil precej slabe volje.

Pogba odšel zastonj, se bo vrnil za skoraj 50 milijonov?

Marotta mu je namreč jasno povedal, da pri stari dami v januarskem prestopnem roku ne želijo prodati nobenega od svojih najboljših igralcev, zato so že zavrnili nekaj ponudb za Pogbaja, ki so ga sicer leta 2012 kot prostega igralca dobili prav iz Manchester Uniteda, kar so mnogi takrat označili za veliko napako Alexa Fergusona, mladi Francoz pa je nato odlično izkoristil svojo priložnost v Torinu, kjer si je močno dvignil ceno.

Ker Pogbaja v svojih vrstah želi tudi PSG, v Pariz pa naj bi se mladi Francoz preselil z veseljem, se zdijo možnosti Uniteda za njegov nakup precej majhne, zagotovo pa bo njegova odškodnina zelo visoka, angleški mediji danes poročajo celo o 40 milijonih funtov (približno 48 milijonov evrov). Če bi ob takšni ponudbi Uniteda pri Juventusu morda še dovolili Pogbaju nazaj v Manchester že ta mesec, pa je že jasno, da bo Vidal ostal v Torinu vsaj do poletja, saj v zimskem prestopnem roku ni naprodaj.

Juvetnus bi Nanija, a ne za vsako ceno

Moyes je Marotti ponudil tudi nekaj svojih igralcev v zameno in Juventus naj bi se načeloma zanimal za Nanija, a Italijane moti njegova previsoka cena, okoli 20 milijonov evrov, saj so zanj pripravljeni Unitedu plačati le polovico tega zneska. Tako se zdi, da vsaj v tem prestopnem roku ne bo nič od trgovanja med Unitedom in Juventusom, Moyes pa se bo moral hitro ozreti za drugimi, bolj dosegljivimi okrepitvami. Časa ima do konca meseca.