Mourinho si je zaključek sobotne prvenstvene tekme proti mestnemu tekmecu ogledal s tribun, saj ga je sodnik Chris Foy zaradi preveč burne reakcije ob rdečem kartonu Ramiresa poslal z igrišča. »Domneva se, da je trener Chesleaja okoli 90. minute srečanja ob vstopu na igrišče pristopil do sodnika in se obnašal neprimerno,« so v sporočilu za javnost pojasnili pri FA.

Pravilnik zveze sicer narekuje, da trenerji med tekmo ne smejo zapustiti njim namenjenega prostora. Mourinho ima sedaj štiri dni časa, da se na kazen pritoži, čeprav je sam prepričan, da ni bil edini, ki je kršil pravila.

»Bil sem tri, štiri, morda pet metrov v igrišču, a tam je bilo še 10 drugih oseb. Poleg mene tudi moja pomočnika, Villin trener Paul Lambert in njegov pomočnik, kot tudi nasprotni nogometaš Gabriel Agbonlahor, ki je prišel s klopi in se agresivno vedel do Ramiresa. Če sem bil jaz poslan na tribuno, ker sem bil na igrišču, se sprašujem, zakaj enaka kazen ni doletela preostale,« jeze ni skrival Mourinho in obenem razkril, da se je o odločitvi po tekmi skušal pogovoriti z glavnim delivcem pravice Foyem.

»Z gospodom Foyem sem skušal spregovoriti dvakrat. Prvič na igrišču in nato še v slačilnici. Vljudno sem ga prosil, če mi nameni pet sekund, vendar me je zavrnil.«

Mourinho je bil v letošnji sezoni že poslan na tribuno, saj je rdeči karton prejel lanskega oktobra proti Cardiffu, FA pa mu je naložila tudi osem tisoč funtov kazni.