Neuspešno sezono z le drugim mestom v španskem prvenstvu in izpadom v polfinalu lige prvakov je Real včeraj zaokrožil še s porazom v finalu španskega pokala, Mourinho pa se bo namesto z lovoriko od kraljevega kluba poslovil z grenkim priokusom.

»To je najslabša sezona v moji karieri. Celotna letošnja kampanja je bila zgrešena, prvi dve leti pri Realu pa sta bili uspešni,« je po porazu svoje delo pri Realu ocenil razočarani Mourinho, ki je tekmo končal že v 76. minuti, ko je bil zaradi ugovarjanja sodniku izključen.

Portugalec je tudi menil, da si Atletico ni zaslužil prve zmage proti Realu po 14 letih: »Atletico si ni zaslužil te zmage, a je vseeno osvojil lovoriko. Mi smo imeli poleg gola še vsaj dve izjemni priložnosti, trikrat pa smo tudi zadeli okvir vrat, zato mislim, da rezultat ni pravičen. Atleticov vratar je bil tokrat izjemen, a imel je tudi precej sreče.«

Z besedami jezičnega Mourinha pa se verjetno ne bo dosti ubadal Diego Simeone, ki je znova heroj Atleticovih navijačev. Argentinec je v letu in pol, odkar je prevzel madridski klub, povsem preporodil rdeče-bele in z njimi osvojil že tretjo lovoriko, enako število jih je Mourinho pri Realu osvojil v treh letih.

»V čem je skrivnost naših uspehov? Poglejte samo, kako napadalec Diego Costa v polnem sprintu preteče 50 metrov, da bi soigralcem pomagal v obrambi. Poglejte, kako se Koke, Gabi in Falcao žrtvujejo za ekipo. To je ta skrivnost,“ je Simeone po tekmi hvalil moštveni duh njegove ekipe.

Realovi navijači s provokacijo

Ko je Cristiano Ronaldo včeraj v 14. minuti Real popeljal v vodstvo, so najbolj radikalni Realovi navijači za južnim golom, skupina Ultras Sur, razvili transparent s politično vsebino. Na velikem plakatu je pisalo »Kosovo es Serbia« (Kosovo je Srbija), s čimer so izrazili jasno podporo Srbom, ki ne želijo priznati neodvisnosti Kosova. Znano je, da je skupina Ultras Sur zelo nacionalistično orientirana, Španija pa je tudi ena od maloštevilnih evropskih držav, ki (še) ni priznala Kosova.