Trener angleškega velikana je v preteklosti že večkrat namignil, da se odličnega napadalca v svojem moštvu ne bi branil. Monaco naj bi si po pisanju otoških medijev želel zapustiti tudi trenutno poškodovani Falcao, ki je vse prej kot navdušen nad nekonkurenčnostjo francoske elitne lige.

»Imam moštvo, vendar sem brez napadalca. Brez ekipe je Falcao. Igralec kot je on, ne more igrati pred tri tisoč gledalci. Monaco je klub, v katerem nogometaši končujejo svoje kariere,« je v pogovoru za Canal Football Club dejal Mourinho in obenem zanikal možnost, da bi Chelsea kupil napadalca Paris Saint-Gemraina Edinnsona Cavanija, v Pariz pa v zameno poslal vezista Edena Hazarada. Tako kot Falcao tudi Cavani naj ne bi bil zadovoljen s svojim položajem v klubu, saj ostaja v senci nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovća.

»Eden je naš fant. Želimo, da ostane pri nas še naslednjih deset let. Okoli njega želimo zgraditi ekipo. Njegov nogometni stil je podoben tistemu, ki ga želimo gojiti v moštvu,« je povedal Mourinho in za konec tudi zanikal prihod Ibrahimovića v Chelsea. »Zlatan v Cheslea? Nemogoče. Je moj prijatelj in pogosto sva v stikih, zato vem, da je v Parizu srečen. PSG z vsem svojim bogastvom tega ne bi nikoli dovolil. To je misija nemogoče.«