Mourinho je pred leti z londonskim klubom dvakrat postal angleški prvak, osvojil pa je tudi pokal angleške nogometne zveze. Po Chelseaju je odšel k Interju, kjer je bil še bolj uspešen, saj je v dveh sezonah obakrat postal italijanski prvak, leta 2010 pa je osvojil celo trojno krono in klubu po dolgih letih prinesel zmago v ligi prvakov. Nato je sledil odhod k Realu, kjer je uspel ogroziti dominanco Barcelone, ni pa uspel doseči glavnega cilja - kraljevi klub še 10. popeljati na vrh Evrope.

Po šestih letih se je Portugalec sedaj vrnil na Stamford Bridge, s klubom pa se je ravno podal na priprave na Tajsko. V Bangkoku si je vzel čas za pogovor z novinarji, v katerem je povedal, da se počuti še boljšega kot pred leti, saj ima precej več izkušenj.

»Mislim, da sem sedaj boljši trener kot ob prejšnjem delovanju pri Chelseaju, kajti pri mojem delu je tako, da izkušnje štejejo zelo veliko. Po odhodu iz Chelseaja sem se podal po Evropi, deloval dve leti v Italiji in tri v Španiji, zato sem še precej bolj nogometno razgledan kot pred tem. Menim, da sem zato danes boljši kot pred leti. Imam tudi nekoliko več sivih las, kar je v mojem primeru dober znak, saj pomeni, da sem se naučil veliko,«je dejal Mourinho.

Portugalec je vsaj na začetku nove avanture s Chelseajem videti srečen in dobre volje. »Da, sem srečen, tako pa bo vse do prvega poraza. A ni vse odvisno le od mene. Igralci mi morajo pomagati, me podpirati in dati vse od sebe, da za klub dosegamo dobre rezultate,« je še dodal Portugalec.

»Rooney mi je zelo všeč«

Mourinho pa ni mogel uiti vprašanjem o možnostih nakupa Waynea Rooneyja, ki je že nekaj tednov vroča tema angleških medijev, saj je ob koncu lanske sezone zahteval prestop v drug klub, eden glavnih interesentov zanj pa je tudi Chelsea.

»To je zapleteno vprašanje, saj o tej temi ne morem prav veliko povedati. Poznate me in veste, da ne znam ovinkariti, temveč raje direktno povem, kaj si mislim. Rooney je igralec, ki mi je zelo všeč, a več kot to ne morem reči. Je hiter in direkten, kar mi je pri nogometaših všeč, a trenutno je igralec Manchester Uniteda in to je vse,« je za The Sun o angleškem reprezentantu povedal Mourinho.

Angleški mediji si njegove besede razlagajo v smeri, da je Chelsea zelo blizu sklenitve dogovora o prihodu Rooneyja, v tem primeru pa bi Stamford Bridge verjetno moral zapustiti Fernando Torres.