Jose Mourinho je na Emiratesu uspel še desetič ostati neporažen v dvoboju z Arsenom Wengerjem, po remiju pa je prvo mesto na lestvici Arsenalu speljal Liverpool, ki ima od topničarjev boljšo gol razliko. Chelsea za vodilnim dvojcem zaostaja dve točki, kar po skoraj polovici sezone zadošča le za četrto mesto. Tako izenačenega prvenstva v Angliji še ni bilo.

»Letošnja borba za naslov prvaka je zares neverjetna. Veliko klubov je skorajda poravnanih, kar je edinstvena situacija. Neverjetno prvenstvo! Mi ob božiču sicer nismo na prvem mestu, a smo zelo blizu, kar je napredek v primerjavi z lansko sezono, ko smo bili v tem času že izločeni iz boja za naslov prvaka. Pri Chelseaju sedaj gradim ekipo za daljše obdobje in ne le za eno sezono. Želimo imeti čim več kreativnih igralcev, ki so spretni z žogo in 'ubijajo' nasprotnike. No, pridejo tudi tekme, ko moramo zamenjati svojo filozofijo in se večinoma braniti. Tokrat smo spremljali taktično tekmo z obeh strani, saj sta obe ekipi želeli zmagati, a hkrati nikakor izgubiti,« je po včerajšnji tekmi dejal Mourinho.

Sinočnji obračun na Emiratesu sicer ni bil spektakularen, saj sta si ekipi priigrali le redke priložnosti in skupaj streljali le osemkrat. V taboru Arsenala so sprožili le dva strela, oba mimo vrat, po tekmi pa so se pritoževali zaradi nedosojene enajstmetrovke po prekršku nad Theom Walcottom.

»Letos spremljamo zelo zanimivo prvenstvo. Na koncu bo na prvem mestu končala ekipa, ki bo najbolj konsistentna. Danes smo videli tekmo redkih priložnosti, kljub premoči v drugem polčasu pa je nismo uspeli dobiti. A če tekme ne moreš dobiti, je važno, da je vsaj ne izgubiš. In to nam je uspelo,« je po tekmi dejal Wenger in dodal: »100-odstotno sem prepričan, da je bil v kazenskem prostoru storjen prekršek nad Walcottom. Zakaj sodnik ni dosodil enajstmetrovke, je treba vprašati njega. Sam nimam prav nobenega dvoma o tem, da bi jo moral.«

Na očitke o nedosojeni enajstmetrovki, ki bi domačim lahko prinesla zmago, pa je Mourinho odgovoril v svojem slogu: »Pri Arsenalu radi jokajo, to je njihova tradicija.«