Vprašanje zmagovalca je bilo hitro razrešeno, saj so Londončani po dobrih 30 minutah igre že vodili s 3:0. Mrežo slovenskih prvakov je v 13. minuti načel Remy, po njegovem predčasnem odhodu z igrišča zaradi poškodbe pa sta ga uspešno nadomestila Didier Drogba (23./11m ) in John Terry (31.). Gledalci na stadionu so v drugem polčasu videli še tri gole. Na 4:0 je z avtogolom v 54. minuti povišal Mitja Viler, piko na i pa je z dvema zadetkoma postavil Belgijec Eden Hazard (77./11m, 90.). Velja še omeniti, da je priložnost za častni zadetek Maribora v 64. minuti zapravil Agim Ibraimi.

»Težko je karkoli reči. Jasno je, da je Chelsea resen kandidat za osvojitev lige prvakov. Ekipi iz slovenske lige ni lahko igrati proti moštvu iz premier lige. Obstaja velika razlika. Še preden smo prispeli v London, smo vedeli, da nam bo težko, saj je Chelsea izvrsten. Kljub temu verjamem, da bomo imeli na domačih tleh nekoliko več priložnosti. Vem, da smo lahko boljši, a nam bo zelo težko. Tri zadetke smo prejeli iz protinapadov, zato smo izpadli nekoliko naivno, vendar pa je imel Chelsea danes zares izjemen dan,« je ocenil trener Maribora Ante Šimundža.

»Mariboru lahko le čestitam«

Veliko več razlogov za zadovoljstvo so po tekmi imeli v taboru Chelseaja. Strateg angleškega velikana Jose Mourinho ni skoparil s pohvalami na račun predstave svojih varovancev, nekaj lepih besed pa je namenil tudi slovenskim prvakom.

»Pred srečanjem sem igralcem dejal, da se nasprotniku, ki nima tolikšnega potenciala kot mi, najbolje zoperstaviš tako, da daš vse od sebe. Maribor si zasluži naše spoštovanje. In ker smo do njih čutili toliko spoštovanja, smo prikazali zelo solidno predstavo. Mariboru se najverjetneje pozna, da slovenska liga, v kateri igra, ni na takšni ravni. Že za to, da v ligi prvakov igra, tako kot igra, mu lahko le čestitam. Na koncu tekme sem tudi čestital Luki Zahoviću, njegovega očeta poznam že dolgo. Mislim, da ima fant veliko perspektivo pred sabo. Še vedno moramo igrati v Mariboru, današnji izid pa še ne pomeni, da bomo tam slavili,« je dejal kontroverzni Portugalec, ki mu je uspel tudi prav poseben dosežek, saj je z moštvom dosegel najvišjo zmago v ligi prvakov v klubski zgodovini.

V skupini G po treh odigranih tekmah s sedmimi točkami vodi Chelsea, dve manj ima Schalke, ki je sinoči s 4:3 premagal zadnjeuvrščeni Sporting, medtem ko Maribor z dvema osvojenima točkama ostaja tretji.