Poletni prestopni rok se bliža koncu, saj je do ponedeljka ostalo le še nekaj dni, situacija okoli Rooneyjevega prestopa pa je precej nejasna. Če je dolgo kazalo, da je trdno odločen, da bo zapustil rdeče vrage in je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo United le sprijaznil, da je bolje, da proda nezadovoljnega zvezdnika, pa je Rooney včeraj ravno proti Chelseaju prvič letos odigral 90 minut in bil po ocenah mnogih celo igralec tekme, deloval pa je zelo motivirano, kar ni ravno v skladu z idejo, da bi v naslednjih dneh prestopil k londonskemu moštvu. To je očitno zmotilo tudi Joseja Mourinha, ki mu je prek medijev po tekmi jasno sporočil, da naj se v kratkem izjasni glede svoje prihodnosti.

»Te zgodbe o njegovem prestopu nismo začeli mi, temveč jo je sprožil nekdo, ki je jasno dejal, da želi zapustiti Manchester United in bi rad prestopil k Chelseaju. Nismo nori, da bi lovili igralce, ki govorijo, da so v svojem klubu srečni, zato je čas, da Rooney reče 'želim si oditi' ali pa naj pove, da hoče ostati v Manchestru. Tisti, ki je začel to zgodbo, jo mora tudi končati. Želim, da jasno pove, če želi oditi ali ostati. Klub, kot je Chelsea, trener, kot sem jaz, in ljudje, ki delajo z menoj, pa nismo trapasti, da ga bomo v nedogled čakali in nato ostali praznih rok,« je po včerajšnji tekmi dejal Mourinho, ki bi rad moštvo okrepil z napadalcem.

»Ostalo nam je 24 do 48 ur, da se dogovorimo za ta prestop ali pa pozabimo nanj in gremo dalje. Dejstvo je, da poskušamo dobiti igralca od velikega kluba, ki pa ga ne želi prodati. Tega se ne bi šli, če ne bi vsega skupaj začel igralec sam. Čas je, da sprejme odločitev. Če želi oditi, naj to pove na glas, če pa si je premislil in želi ostati, bomo to spoštovali, se zahvalili in odšli dalje,« je Mourinho Rooneyju postavil rok do srede zvečer, da se odloči o odhodu ali ostanku pri rdečih vragih.