Na današnji novinarski konferenci je Mourinho pokomentiral včerajšnji žreb lige prvakov, ki je bil po mnenju večine strokovnjakov in ljubiteljev nogometa za Chelsea zelo ugoden, saj se bodo Londončani pomerili s tremi na papirju manj kakovostnimi tekmeci. A Portugalec je raje previden.

»Kot ste rekli, smo favoriti le na papirju. Na koncu moramo vendarle igrati tudi proti nemški ekipi. Nemci so Nemci, svetovni prvaki, imajo odlično ligo, dobre klube in močne fante. S Schalkejem smo dvakrat igrali že lani in jih dvakrat premagali, a nihče ne more reči, da bo tako tudi letos, zato jih vidim kot težkega nasprotnika. Vedno zelo spoštujem tudi portugalske ekipe, toda ne le zato, ker sem Portugalec, temveč ker jih dobro poznam. Čeprav njihovo prvenstvo morda ni tako zelo močno, pa so vsi trije portugalski velikani veliki klubi, ki imajo velik potencial, zgodovino, status in tudi izkušene igralce, ki se ne bojijo velikih tekem. Sporting bo prav gotovo tudi zahteven nasprotnik,« je o prvih dveh tekmecih v skupini dejal Mourinho, nato pa se je osredotočil še na Maribor.

»Maribor bo pobral nekaj točk«

»Maribor prinaša nevarnost novinca. Nimajo česa izgubiti, lahko pa veliko dobijo. Že z uvrstitvijo v skupinski del so zaslužili veliko denarja za slovenski klub, zato se bodo sedaj sproščeno lahko podali v lov za kakšno točko. Imel sem priložnost gledati njihovo tekmo proti Celticu. Na Celtic Parku nikomur ni lahko, oni pa so odšli tja odločni in so pokazali velik karakter. Maribor bo v napi skupini nasprotnikom pobral nekaj točk,« dobre nastope Štajercem napoveduje Mourinho.

Maribor in Chelsea se bosta pomerila v 3. in 4. krogu skupinskega dela. Prva tekma bo 21. oktobra na Stamford Bridgu, druga v Ljudskem vrtu pa 5. novembra.