Nedeljski obračun na Anfieldu bo zadnja medsebojna tekma med veliki klubi v sezoni in če Chelsea ne bi izgubil proti Sunderlandu, bi tudi neposredno odločala o prvem mestu na lestvici. Toda sedaj je Chelsea z zaostankom petih točk v najslabšem položaju med tremi klubi, ki se še borijo za naslov prvaka, zato je Mourinho že pred dnevi namignil, da bi do konca prvenstva najraje igral z rezervisti.

Londončani so na dobri poti, da pridejo v finale lige prvakov, saj so na prvi polfinalni tekmi v Madridu proti Atleticu iztržili izid 0:0 in bo o finalistu odločala tekma na Stamford Bridgu. Zaradi poškodbe Johna Terryja in Petra Čecha je Mourinho ostal s (še bolj) skrčenim kadrom, ki ga ne želi še dodatno obremenjevati in postavljati v tveganje za nove poškodbe, zato se je odločil, da se v boju za naslov angleškega prvaka pred zadnjimi tremi tekmami preda in se Liverpoolu zoperstavi z zasedbo rezervistov.

Tudi Abramovič prižgal zeleno luč

Angleški mediji danes pišejo, da je Mourinhovo odločitev že podprl tudi Roman Abramovič, tako da naj bi od nogometašev, ki sicer redno kandidirajo za nastop v začetni enajsterici na Anfieldu zaigrali le John Obi Mikel in Frank Lampard, ki na povratni tekmi proti Atleticu ne smeta igrati zaradi kartonov, ter Nemanja Matić in Mohamed Salah, ki za Chelsea letos ne smeta igrati v ligi prvakov.

Enajsterica Chelseaja na gostovanju pri Liverpoolu naj bi torej izgledala takole: Hilario v vratih, Kalas, Christensen, Mikel in Ake v obrambi, Matić, Van Ginkel, Salah in Lampard v vezni vrsti ter Schürrle in Ba v napadu.

Rodgersa Mourinhove igrice ne zanimajo

Verjetno so v taboru Liverpoola z veseljem sprejeli vest o morebiti oslabljenem nasprotniku, ki v mislih redsov že nekaj tednov predstavlja zadnjo oviro na poti do prvega naslova po 24 letih, a Brendan Rodgers se na to ne ozira in moštvo skrbno pripravlja na nedeljski obračun. Če Liverpool zmaga, si bo na zadnjih dveh tekmah proti Crystal Palaceu in Newcastlu lahko privoščil celo en remi in bo še vedno prvak, seveda ob predpostavki, da bo Manchester City zmagal na vseh preostalih štirih tekmah.