Monaco je letos na dobri poti k povratku med francoske prvoligaše, saj devet krogov pred koncem tekmovanja v drugi ligi vodi. V prvo ligo vodijo prva tri mesta, Monaco pa ima pred četrtim Guingampom 7 točk prednosti.

Povratek kluba na pot stare slave se je začel pred dobrim letom, ko je decembra 2011 ruski milijarder Dimitrij Ribolovljev postal dvotretjinski lastnik kluba.

»Želim, da je Monaco že v prihodnji sezoni med najboljšimi v Franciji, čim prej pa se mora vrniti tudi v ligo prvakov,« je nedavno dejal bogati Rus, ki je eden od 100 najbogatejših ljudi na svetu, zato mu za uspeh ni težko odšteti kakšnega milijona več, kot je v Evropi v navadi.

Angleški mediji poročajo, da je Ribolovljev Robertu Manciniju pripravljen ponuditi triletno pogodbo, po kateri bi Italijan na sezono zaslužil vrtoglavih 20 milijonov evrov. Ker se Manciniju močno maje stolček pri Cityju in bo po koncu sezone skoraj zagotovo zaključil z delom v Manchestru, bi se utegnilo zgoditi, da bo mamljivo ponudbo res tudi sprejel in na klopi Monaca zamenjal rojaka Claudia Ranierija.