Španci so v Jeruzalemu povedli že v šesti minuti, ko je po podaji najboljšega strelca prvenstva Alvara Morate z glavo zadel Thiago Alcantara. Štiri minute pozneje so Italijani izenačili, ko je po dolgi podaji iz obrambnih vrst v napadu dobro reagiral Ciro Immobile in žogo preko Davida De Gee poslal v mrežo za 1:1.

Slednji se je izkazal v 25. minuti, ko je obranil strel Alessandru Florenziju, pred tem pa je italijanski vratar Francesco Bardi obranil atraktiven poskus Kokeja. V 31. minuti je italijanska obramba, tudi sicer šibki člen te izbrane vrste, po novi napaki Thiagu Alcantari v kazenskem prostoru "prepustila" žogo, nogometaš Barcelone pa jo je pospravil v mrežo z 2:1.

V 37. minuti je Giulio Donati v kazenskem prostoru zrušil Cristiana Tella, Thiago Alcantara pa je z bele točke dopolnil "hat-trick". Zmagovalca je dokončno odločil Isco v 66. minuti, ko je unovčil novo enajstmetrovko po prekršku Vasca Reginija nad Martinom Montoyo. V 80. minuti so Italijani zgolj kozmetično popravili rezultat, ko je po podaji Lorenza Insigneja z roba kazenskega prostora zadel Fabio Borini.

Na prvenstvu, ki je postreglo s številnimi že uveljavljenimi nogometaši in zvezdniki prihodnosti, je sicer nastopilo osem ekip. V skupini A je tekmovanje na prvem mestu končala Italija pred Norveško, Izraelom in Anglijo, v skupini B pa Španija pred Nizozemsko, Nemčijo in Rusijo. V polfinalu so Italijani z 1:0 izločili Nizozemce, Španci pa s 3:0 Norvežane.

Leta 2015 bo Euro reprezentanc do 21 let gostila Češka. V kvalifikacijah bo Slovenija igrala v skupini 2 skupaj z Bolgarijo, Rusijo, Dansko, Andoro in Estonijo.