Ibrahimović je pred 12 leti prišel v London, kjer je želel pričeti svojo mednarodno kariero. Dobil je že svoj dres s številko 9, a je nato prestop v Arsenal propadel, Zlatan pa se je vrnil v Malmo.

Wenger mi je dal dres z mojim imenom in številko 9. Takrat sem bil presrečen. Potem sem ga čakal, da me bo dokončno poskušal prepričati v prestop k Arsenalu, toda ni niti poskušal. Nikoli mi ni ponudil prave ponudbe za prestop, še več, dejal mi je:'Hočem videti, kako dober sploh si. Moral boš na preizkušnjo.' Bil sem šokiran in nisem mogel verjeti, kaj sem slišal,“ se dni v Londonu spominja Ibrahimović.

Kot poroča The Sun, se je Arsenal takrat z Malmom že dogovoril o odškodnini v višini 3 milijonov funtov, a je bil Ibrahimović nad odnosom Wengerja tako razočaran, da je jezno odvihral iz pripravljalne baze topničarjev in se vrnil na Švedsko, prestop pa je padel v vodo.

“Ibrakadabra“ je nato prestopil v Ajax, Arsenal pa je za 8 milijonov funtov iz Evertona kupil Francisa Jeffersa (za Arsenal je v dveh letih dosegel le 4 gole). Kako sta se nato odvili prihodnosti Ibrahimovića in Arsenala, verjetno ni treba posebej poudarjati.

Wenger se je najbrž v zadnjih letih mnogokrat vprašal, zakaj je Zlatana spustil iz rok, prav gotovo pa je le zamišljeno zrl v televizijski ekran tudi v sredo zvečer.