Milan je kljub neprepričljivi formi v letošnjem prvenstvu sinoči proti Sassuolu vendarle veljal za kar velikega favorita, saj je nazadnje s 3:0 premagal Atalanto in napovedal boljše čase. Ko je v 13. minuti Mario Balotelli zadel za vodstvo gostov z 2:0, pred tem je zadel že Robinho, so verjetno le redki upali napovedati, da se Milančanom obeta nov poraz.

A domači se niso predali in so že do konca prvega polčasa spreobrnili izid v svojo korist, vse tri gole pa je dosegel mladenič Domenico Berardi. Ko je 19-letnik, katerega solastnik je Juventus, na začetku nadaljevanja v 47. minuti zadel še četrtič, je v Sassuolu zadišalo po velikem presenečenju in novi blamaži Milana. To je bil že 11. prvenstveni gol Berardija (ob tem ima tudi 5 asistenc), s čimer je že izenačil svoj strelski izkupiček iz lanske uspešne sezone v serie B, na lestvici strelcev prve italijanske lige pa se je prebil na drugo mesto.

Gostje so poskušali čim prej znižati izid in priti vsaj do remija, a so bili tokrat daleč od uspeha, saj so se prebudili šele v zaključku tekme, ko je bilo prepozno. Za znižanje na 3:4 je v 86. minuti sicer poskrbel Riccardo Montolivo, a je Milanu zmanjkalo časa za kaj več, pomagal pa mu ni niti nastop nove okrepitve, Japonca Keisukeja Honde, ki je v igro prišel v 66. minuti.

»Nikoli ne bom pozabil te tekme, vse štiri gole pa bi rad posvetil Francescu Acerbiju (njegov soigralec, ki je nedavno izvedel, da se mu je ponovno pojavil rak na modih, op. p.),« je po tekmi dejal junak domačih Berardi, ki je postal najmlajši nogometaš vseh časov, ki je v serie A na eni tekmi dosegel štiri gole.

Valter Birsa za Milan zaradi poškodbe še vedno ne igra, se je pa zato v dresu domače ekipe na tej tekmi izkazal Belokranjec Jasmin Kurtić, ki je Berardiju lepo podal pri prvem in četrtem golu, igro pa ob aplavzu domačih navijačev zapustil v 87. minuti.

Sassuolo je z nenadejano zmago na lestvici skočil z mest, ki vodijo v serie B, sedaj zaseda 16. mesto, Milan pa je ostal pri 22 točkah in na 11. mestu, za vodilnim Juventusom pa zaostaja ogromnih 30 točk.

Allegri od danes ni več trener Milana

Navijači Milana so se že nekaj časa spraševali, kako dolgo bodo vodilni možje kluba ob vseh neuspehih na trenerskem stolčku še gledali Massimiliana Allegrija. Odgovor so dobili danes, ko je klub na novinarski konferenci sporočil, da Allegri ni več trener rdeče-črnih. Moštvo bo začasno vodil nekdanji branilec Milana Mauro Tassotti, italijanski mediji pa namigujejo, da bi naslednji trener Milana utegnil kmalu postati nekdanji legendarni napadalec Filippo Inzaghi, ki trenutno bdi nad mladinsko ekipo rdeče-črnih, ali pa bo to še en nekdanji nogometaš tega kluba, Clarence Seedorf.