Poleg prvega zvezdnika Barcelone, ki je gol dosegel v 24. minuti, sta za Katalonce zadela še Neymar v sedmi in Sandro Ramirez v 93. minuti, medtem ko je častni gol za goste dve minuti pred iztekom rednega dela dal Anwar El Ghazi. Messi je v ligi prvakov dosegel že 69 golov, do izenačitve rekordnega dosežka Raula v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pa ga sedaj ločita le še dva gola.

Prav tolikokrat mora 27-letnik za zgodovinski podvig zadeti tudi v španskem prvenstvu. Rekord v la ligi že desetletja pripada legendarnemu nogometašu Athletic Bilbaa Telmu Zarraju, ki je v 40. in 50. letih preteklega stoletja mrežo nasprotnikov v prvenstvu zatresel kar 252-krat.

»Rekord je najmanj pomemben. Kar šteje, je dobra predstava moštva in zmaga,« je pred sobotnim derbijem z največjim tekmecem iz Madrida sinoči razmišljal Messi, ki ima z Barcelono štiri točke prednosti pred tretjeuvrščenim Realom. »To je el clasico, zato bi bilo izvrstno zmagati. Vendar pa tekma ne bo odločala o ničemer, saj je do konca prvenstva še daleč.«

Vesel prihoda Luisa Suareza

Kar nekaj razlogov za veselje imajo tudi navijači španskega podprvaka. Glede na to, da Pedro Rodriguez ni v strelski formi, mlada upa Ramirez in Munir El Hadadi pa še nista nared za tako velike tekme, se zdi vse bolj verjetno, da bo za moštvo v prvi postavi debitiral Luis Suarez. Urugvajcu namreč le dan pred tem poteče več mesečna kazen, ki si jo je prislužil zaradi ugriza Giorgia Chiellinija na mundialu v Južni Ameriki.

»Veselimo se prihoda Luisa. Izvrstno bo igrati z njim, saj bo ekipa z njim še močnejša. Je odličen napadalec, ki dosega veliko golov. Vesel sem zanj, saj zelo dolgo ni smel igrati,« je dejal Messi, ki je pretekli teden praznoval deseto obletnico svojega prvega nastopa v dresu Barcelone.

In čeprav se je nogometaš v tem času iz najstnika prelevil v vodjo na igrišču, je preteklo soboto na tekmi proti Eibarju poskrbel za manjši škandal. Kot so pisali nekateri španski mediji, Messi ni želel zapustiti zelenice, trener Barcelone Luis Enrique pa je bil zaradi tega primoran namesto njega z igrišča poslati Neymarja. Proti Ajaxu se težava očitno ni ponovila, saj je Argentinec igral le do 66. minute. »Slišal sem polemike glede sobotnega dogodka. Luis Enrique je trener in ko me želi zamenjati, to stori. Glede tega ni nobenih težav,« je sinoči zatrdil Messi.