Prvi zvezdnik Barcelone je v torek za argentinsko revijo Ole sicer zatrdil, da si želi v katalonski prestolnici ostati do konca kariere, vendar pa obenem dodal, da se stvari v nogometu zelo hitro spreminjajo. Nekoliko dvoumno izjavo je sedma sila hitro pograbila za zapise o njegovem odhodu iz kluba, kar pa je njegov oče Jorge za časnik La Vanguardia ostro zanikal.

»Trenutno lahko rečem, da ni nič na tem. Naš načrt je, da ostanemo v Barceloni, a ker ljudje berejo med vrsticami, na koncu pride do pretiravanj. Moj sin je srečen v Barceloni, a seveda je treba pomisliti tudi na to, da ga klub v primeru ponudbe lahko proda. Vendar pa za zdaj o odhodu ne razmišljamo.«

Da je odhodu bolj kot Messi naklonjen prav klub, danes trdijo pri španskem radiu Cadena Cope, kjer med drugim navajajo, da bi do prodaje 27-letnega nogometaša bržčas lahko prišlo leta 2016, ko bo prišlo tudi do zamenjave v klubskem vodstvu. Radijska postaja ob tem še navaja, da je Messi sicer v klubu vse manj zadovoljen, kar je menda posledica izvrstnih predstav soigralca Neymarja, ki s časopisnih naslovnic vse bolj izpodriva svojega stanovskega kolega.