Če bo Messi vsaj približno nadaljeval v enakem slogu in zabijal gole praktično na vsaki tekmi, bo v bližnji prihodnosti verjetno postal še najboljši strelec v zgodovini Barcelone, španske primere divison, lige prvakov in reprezentance Argentine.

Potem ko je presegel najboljše strelsko leto dveh legend Peleja in Müllerja, se Messi pri zgolj 25 letih podaja v lov za novimi rekordi.

Messi je z mesta najboljšega strelca Barcelone na uradnih tekmah že spodrinil Cesarja Rodrigueza, pred njim pa je še Paulino Alcantara, ki je za Katalonce na uradnih in prijateljskih tekmah skupaj dosegel 369 golov. Messi je trenutno pri številki 305, torej bi utegnil že prihodnje leto postati najboljši strelec blaugrane vseh časov.

Največ golov v zgodovini španske primere je dosegel Telmo Zarra, ki je igral za baskovski Athletic, zabil pa je 251 golov, s čimer je prepričljivo na prvem mestu. V hrbet mu gledajo tri Realove legende: Hugo Sanchez (234), Raul (228) in Di Stefano (227), Messi pa je trenutno pri 192 golih v španskem prvenstvu. Argentinec je lani zadel 50-krat, letos pa je na 15 tekmah zadel že 23-krat. S takim tempom bi torej utegnil v dobrem letu zasesti tudi prestol najboljšega strelca španske lige.

V ligi prvakov je Messi zadel že 56-krat, do kralja strelcev najmočnejšega klubskega tekmovanja Raula pa mu manjka 15 golov. Lani je zvezdnik Barcelone v ligi prvakov zadel 14-krat, letos pa je na šestih tekmah dosegel pet golov. Legendarni kapetan Reala bo ob konstantni formi Messija torej rekorder verjetno le še približno dve leti.

Do sedaj je bilo še najbolj črno področje Messijeve kariere argentinska reprezentanca, s katero še ni dosegel vidnejših rezultatov, a v zadnjem obdobju je tudi tu opazen viden napredek in na svetovnem prvenstvu leta 2014 bo v Braziliji Argentina prav gotovo merila visoko. Messi bo potreboval dobre predstave z rojaki, če bo želel ujeti nespornega kralja argentinske reprezentance Gabriela Batistuto, ki je za ''gauče'' zadel 56-krat. Na listi najboljših strelcev v argentinskem dresu mu sledita Hernan Crespo (35) in Diego Maradona (34), Messi pa je na dosedanjih 76 tekmah dosegel 31 golov. Najboljši igralec na svetu zadnjih let je lani za Argentino na devetih tekmah zadel le dvakrat, letos pa je precej bolje razpoložen, saj je zabil kar 12 golov.

Glede na formo Messija v zadnjih dveh sezonah vsem štirim omenjenim rekordom torej resno grozi, da jih bo Argentinec presegel že precej pred svojim 30. letom, nato pa jih bo le še izboljševal. Zvezdnik Barcelone bo januarja verjetno prejel še četrto zaporedno zlato žogo, kar ob vseh možnih rekordih, ki jih je že postavil in ob vseh tistih, ki se mu še nasmihajo, le še dodatno govori v prid vsem strokovnjakom in ljubiteljem nogometa, ki ''bolho'' že nekaj časa označujejo za najboljšega igralca vseh časov.