Messijeva vrednost se je zaradi slabših predstav, njegova Barcelona v tej sezoni ni osvojila niti enega pokala, znižala za 19 milijonov, vendar je še vedno ocenjen za skoraj dvakrat dražjega od Ronalda. CIES navaja, da naj bi bila taka razlika med njima tudi zaradi nižje starosti Messija, ki bo 27 let napolnil ta mesec. Devetindvajsetletni Ronaldo je glede na zadnjo raziskavo "pridobil" štiri milijone.

Real močno preplačal Bala

CIES ugotavlja, da je Real opravil tudi najslabši nogometni posel leta, gledano samo na tržno vrednost, saj je za prestop Valižana Garetha Bala iz londonskega Tottenhama odštel rekordnih 100 milijonov evrov, Bale pa je po oceni CIES vreden 37 milijonov manj. Real, zmagovalec lige prvakov, ima tudi daleč najdražjo ekipo na svetu, saj je za posameznega nogometaša odštel v povprečju 32,3 milijona evrov. Atletico Madrid, poraženi finalist lige prvakov in španski prvak, je, kot primer, za vsakega igralca plačal v povprečju "le" 4,3 milijona evrov.

Brazilci najboljši v obrambi?

Po analizi učinka nogometašev na igrišču, ki jo je opravil CIES, bo na svetovnem prvenstvu v Braziliji najtežje zadeti prav proti gostiteljici prvenstva. Na mestih v obrambi so Thiago Silva, Dante, Dani Alves, Maxwell, Marcelo in Maicon med najboljšimi na svetu. Selektor Felipe Scolari si je lahko celo privoščil, da v reprezentanco ni poklical Rafinhe in Luisa Filipeja, ki sta prav tako med najboljšimi obrambnimi igralci.

Toda v analizi se je pokazalo, da Brazilija na drugih položajih nima tako udarnih mož kot v obrambi. Najbolj enakovredno zasedbo ima Španija, ki ima na vseh igralnih mestih vsaj po enega igralca, ki je v najboljši deseterici sveta. Najboljši napadalci po raziskavi CIES so Cristiano Ronaldo (Portugalska), Luis Suarez (Urugvaj), Ciro Immobile (Italija) in Lionel Messi (Argentina).