Martino je na torkovi novinarski konferenci izrazil prepričanje, da sta tako Lionel kot njegov oče Jorge vodstvu Barcelone zastavila dobro besedo zanj, preden mu je to ponudilo službo trenerja. Oba Messija kot Martino namreč prihajajo iz Rosaria, povrh pa je najboljši nogometaš na svetu v preteklosti rojaku večkrat polaskal.

V španskih medijih so se zato začeli pojavljati številni očitki, da ima štirikratni dobitnik zlate žoge v katalonskem klubu preveč vpliva, kar je Messija očitno močno ujezilo. »Sam nisem imel nobenega vpliva pri imenovanju Martina, prav tako pa mi ni treba ničesar pojasnjevati. Vse je bilo v rokah predsednika Sandra Rosella in kluba. V preteklosti sem dejal, da je dober trener, več pa mi ni treba pojasnjevati,« je za španski športni dnevnik As po porazu njegove ekipe proti Bayernu dejal Messi.

»Osebno ga ne poznam, nikoli ga nisem srečal. Enako velja za Luisa Enriqeja in ostale kandidate, ki se jih je omenjalo. Menim, da so v klubu sprejeli dobro odločitev, saj se je dokazal tako pri Newell's kot v paragvajski reprezentanci. Upam, da bo dober za našo ekipo,« je še dodal 26-letni zvezdnik.

Petdesetletni Martino je na klopi Barcelone zamenjal Tita Vilanovo, ki je pretekli petek zaradi bolezni odstopil z mesta trenerja.