Suarez, ki ga je Fifa kaznovala s prepovedjo igranja na devetih reprezentančnih tekmah, prav tako pa mu je za kar štiri mesece prepovedala ukvarjanje s kakršnokoli nogometno dejavnostjo, ob prihodu na razsodišče ni želel dajati izjav.

Kot poroča tiskovna agencija Reuters, naj bi zaslišanje potekalo cel dan in za zaprtimi vrati, pri CAS pa so v izjavi za javnost še dodali, da bo končna odločitev znana nekaj dni po opravljenem zaslišanju.

V primeru, da bo kazen obveljala, bo Suarez za Barcelono lahko debitiral šele konec oktobra, prav tako pa bo izpustil prvenstvo Južne Amerike prihodnje leto v Čilu. Urugvaj bo tam odigral najmanj tri in največ šest tekem, kar pomeni, da svoji reprezentanci ne bo mogel pomagati niti na nekaterih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo leta 2018.

»Največjo težavo predstavlja prepoved igranja na devetih reprezentančnih tekmah. Glede na uspeh Urugvaja na pokalu Južne Amerike to namreč pomeni, da Suarez za izbrano vrsto ne utegne nastopiti vse do leta 2016. Za igralca, ki ima že 27 let, je to zelo dolgo obdobje,« je pojasnil Daniel Carvo, odvetnik, ki v Lozani zastopa nogometnega asa.

Suarez, ki je sprva ugriz Chiellinija zanikal, kasneje pa se je za dejanje opravičil, se je pred tem na kazen pritožil že na Fifino disciplinsko komisijo, a ga je ta zavrnila.