Da je Abidal pravi medicinski čudež, se strinja tudi Juan Carlos Garcia-Valdecasas, ki je nogometaša operiral pred dobrim letom dni. Po besedah kirurga vrnitev 33-letnika v svet zahtevnega nogometnega profesionalizma predstavlja nov mejnik v medicini.

»Moj glavni cilj je bil, da s svojo družino še naprej živi in uživa v običajnem življenju. Zdaj lahko zatrdimo, da je bilo njegovo okrevanje čudežno. Gre za neobičajen primer, ki mu vse do sedaj ni bil še nihče priča,« začudenja nad nogometaševim primerom v pogovoru za katalonsko radijsko postajo ni skrival Garcia-Valdecasas.

»Večina pacientov lahko uživa v normalnem življenju, 90 odstotkov jih živi celo nadpovprečno. A njegov primer ni običajen. Medicina še naprej dosega nove mejnike, enega izmed njih je uspel postaviti prav Abidal,« je obrazložil kirurg, ki je prepričan, da je Abidal po 14-mesečni odsotnosti z igrišč fizično nared tudi za nocojšnje srečanje proti Paris Saint-Germainu.

»Je igralec Barcelone in je uvrščen v moštvo. Želi biti tam in želi igrati, zato z njim ne smejo ravnati nič drugače. Za njegovo vrnitev proti Malagi se mi ni niti sanjalo, a sem vedel, da se bo prej ali slej vrnil. Sicer nisem govoril z njim, a je dovolj zdrav, da zaigra proti PSG. Če bo vse potekalo brez težav, lahko igra še naslednji dve leti,« je zaključil Garcia-Valdecasas.