Nizozemski predstavnik se je v boj proti Milanu podal z Matavžem, ki je odigral 76 minut, v zaostanku pa se je znašel v 15. minuti, ko se je med strelce vpisal Stephan El Shaarawy. Na 1:1 je v 60. minuti z glavo poravnal slovenski reprezentančni napadalec.

Šahtar iz Karagande je na prvi tekmi z 2:0 presenetil škotskega velikana Celtic. Za kazahstanske prvake, ki so povedli v 12. minuti, sta zadela Andrej Finončenko in Sergej Hižničenko.

Portugalski Pacos Ferreira je na domačem igrišču gostil Zenit iz St. Peterburga, v 27. minuti pa je za goste zadel Roman Širokov. Portugalci so izenačili v 58. minuti prek Andrea Leaa, v 61. minuti pa je Ruse v vodstvo znova popeljal Širokov. Za 3:1 za Zenit je v 86. minuti zadel Aleksandr Keržakov, končnih 4:1 pa je postavil Širokov.

Na obračunu med Olympiqueom Lyonom in Realom Sociedadom je v 17. minuti zadel Antoine Griezmann, v 50. minuti pa je končnih 2:0 postavil Haris Seferović.

V sredo bo na sporedu preostalih pet obračunov, na delu bodo trije Slovenci. Austria Dunaj Dareta Vršiča bo gostovala pri zagrebškem Dinamu, Ludogorec Razgrad, za katerega igra Roman Bezjak, bo gostil Basel, Marko Šuler pa bo z Legio iz Varšave gostoval pri Steaui Bukarešti. Schalke čaka tekma s Paokom iz Soluna, Fenerbahče pa se bo pomeril z Arsenalom.