Moratti, ki je Inter prevzel leta 1995 od Ernesta Pellegrinija, je za časnik Gazzetta dello Sport potrdil, da prodaja svoj klub. »Nostalgija je za mano. Odločil sem se ozreti v bodočnost. Inter bremenijo podobni dolgovi kot preostale klube v svetu, zaradi česar sem zaskrbljen,« je dejal 68-letni predsednik in dodal: »Inter je vreden mnogo več kot prikazuje njegova prihodkovna bilanca. Tudi zaradi tega potrebuje temeljito notranjo prenovo in prenovo njegove znamke. Verjemite mi, da to počnem v dobrobit kluba in navijačev. Če bo treba, bom nadaljeval, vendar mislim, da sem dal svoj maksimum.«

Gazzeta dello Sport med drugim že dlje časa navaja, da bo Morrati prodal 75-odstotni delež kluba, za katerega zahteva 300 milijonov evrov. Kupec kluba je indonezijski tajkun, šolan v ZDA, Erick Thohir, ki si je večino svojega bogastva nabral v medijski industriji. 43-letnik želi Morattija, ki naj bi obdržal 23,3 odstotni delež v klubu, zadržati na položaju izvršnega predsednika, skupaj pa bi Inter spremenila v mednarodno znamko.

Cilj Thohirja naj bi bil sprva sanirati dolgove kluba, nato pa ga trženjsko oživiti. Sanacija kluba naj bi potekala dve leti, naslednji korak pa bo stabilna ekonomska rast.