Po golu Yalcina Brahimija v 16. minuti so na igrišču zagospodarili gostujoči nogometaši, ki pa kljub kar 29 strelom proti golu in 80-odstotni posesti žoge niso uspeli zatresti mreže domačega vratarja Orestisa Karnezisa.

Ker je sinoči Real Madrid na Santiagu Bernabeu Almerio odpravil s kar 4:0, so aktualni španski prvaki zdrsnili na tretje mesto, medtem ko utegne vodilni Atletico v primeru današnje zmage proti Getafeju imeti že štiri točke prednosti pred Katalonci.

»Stvari niso več v naših rokah. A od svojih igralcev več ne bi mogel zahtevati. Poskušali so na vse načine. Ustvarili so si obilo priložnosti, a nam ni bilo usojeno. Kritiziram jih lahko zgolj zaradi neizkoriščenih priložnosti in ničesar drugega,« je po tekmi priznal trener Barcelone Gerardo Martino, ki ima z moštvom za sabo peklenski teden, saj je v sredo izgubil tudi proti Atleticu in tako izpadel iz lige prvakov.

Barcelono že v sredo čaka nov zahteven obračun, saj se bo v finalu španskega pokala pomerila proti Realu. »Po porazih v slačilnici vlada občutek, da smo zapravili svojo priložnost, vendar pa naslednja tekma ne odloča o prvenstvu ne ligi prvakov. Gre za finale, ki ga moramo dobiti,« je povedal Martino in obljubil, da se bo njegovo moštvo borilo do zadnjega.

»Jasno je, da se po porazih ne počutim najbolje. Vendar to še ne pomeni, da se ene bomo borili do konca. Žalost, ki smo jo občutili po neuspehu, ne gre zamenjevati s predajo. Dokler bomo imeli teoretične možnosti, se ne bomo predali.«

Ancelotti še vedno ne ve, ali bo v sredo lahko računal na Ronalda

Precej bolj samozavestno v sredin el clasico vstopajo nogometaši Reala, ki so tekmo proti Almerii z zadetki Angela di Marie, Garetha Balea, Isca in Alvara Morate prepričljivo dobili. Klub temu strateg galaktikov Carlo Ancelotti ni brez skrbi, saj so poškodovani Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo in Marcelo. »Verjamem, da bo Ramos do srede nared. Ima le manjšo težavo z vratom. Vrnila se bosta tudi Xabi Alonso in Dani Carvajal, ki nista smela igrati zaradi kartonov. Ne vem le, ali bo igral Ronaldo, medtem ko Marcelo, ki trenira po individualnem programu verjetno še ne bo pripravljen za igro,« je razkril Ancelotti in za konec priznal, da je poraz Barcelone presenetil tudi njega.

»Barcelona ima kvalitetnejšo ekipo od Granade, a liga je nevarna, v tem času sezone pa je vsako srečanje zahtevno. Mislim, da še vedno verjamejo v osvojitev lige. Borili se bodo do konca, kar je normalno. Ne verjamem, da bo poraz kaj spremenil pred sredinim obračunom.«