Včeraj so vodilni možje Barcelone komentirali sredino kazen s strani Fife. Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je govoril o veliki krivici, o tem, da številne afere, ki v tej sezoni obkrožajo katalonski klub, niso naključje in da je Barcelona žrtev zarote, pa je na enem od španskih radiev dejal podpredsednik kluba Javier Faus. Tako daleč pa ne želi iti strateg Barcelone, saj je prepričan, da če se bodo ljudje v klubu in okoli njega preveč ukvarjali s teorijami zarote, bo imel sam zaradi tega le še precej težje delo.

»Ko enkrat začneš razmišljati o zaroti proti tebi, je v nogometu zelo težko normalno delati naprej. Res je, da smo lahko v zadnjih dneh slišali precej komentarjev in namigovanj na to temo, a srčno upam, da v njih ni resnice. Kar me najbolj preseneča, je to, da se nam letos te stvari dogajajo v zelo pomembnih obdobjih,« je na današnji novinarski konferenci dejal Martino, ki moštvo pripravlja na jutrišnjo prvenstveno tekmo proti Betisu.

»Tata« opozarja, da se on in njegovi varovanci z dogajanjem okoli kluba, ki nima neposredne povezave z dogajanjem na zelenici, v tem trenutku preprosto ne morejo ukvarjati, saj so pred njimi najpomembnejše tekme sezone. »Še naprej bomo ignorirali nastalo situacijo. Najbolje kar lahko storimo, je to, da se osredotočimo na tekme, ki so pred nami, odgovornim osebam pa prepustimo, da rešijo ta problem. Verjetno bo potrebno razložiti kar precej stvari, a to ni naše delo. Smo ena od treh ekip v Evropi, ki lahko v tej sezoni osvojijo tri pomembne lovorike, zato raje ne razmišljam o slabih stvareh glede naslednje sezone, če smo še vedno zelo dejavni v letošnji,« je dodal Martino.