Gomez je v sezoni 2010/11 dosegel 39 golov, z 28 zadetki pa je bil prvi strelec bundeslige. V lanski sezoni 2011/12 je v nemškem prvenstvu zadel 26-krat, večkrat je bil uspešen le napadalec Schalkeja Klaas-Jan Huntelaar z 28 goli, predvsem pa je Gomez navduševal v ligi prvakov, kjer je z Bayernom nesrečno izgubil šele v finalu, s 13 goli pa je bil drugi strelec tekmovanja.

Kljub izvrstnim predstavam v zadnjih letih se je njegova vloga v letošnji šampionski sezoni Bayerna iz prvega »golgeterja« spremenila v rezervista, ob odlični formi Mandžukiča, Müllerja in ostalih nogometašev bavarskega velikana pa je Gomez na klopi ostal skoraj povsem spregledan. Zato niti ne čudijo besede njegovega zastopnika Ulija Ferberja, ki je nemškim medijem sporočil, da bo Gomez poleti najverjetneje zamenjal klub.

»Mario se močno nagiba k odhodu iz Bayerna, nisva pa še sprejela odločitve o tem, v kateri klub bi prestopil,« je za Kicker povedal Ferber.

Zanimanje za Gomeza so v zadnjih tednih pokazali nekateri italijanski klubi, denimo Fiorentina in Napoli, ki že iščeta zamenjavi za Jovetića in Cavanija, za usluge visokega napadalca Bayerna pa je kar nekaj interesa tudi na Otoku.