Poletne priprave za sezono 2014/15 je danes začelo 29 igralcev, vadili so Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Marko Pridigar, Žan Vidic, Aleksander Rajčević, Marko Šuler, Arghus, Damjan Vuklišević, Žiga Živko, Emir Dautović, Martin Milec, Mitja Viler, Aleš Mejač, Petar Stojanović, Dejan Trajkovski, Matej Filipović, Željko Filipović, Amir Dervišević, Goran Cvijanović, Damjan Bohar, Matic Črnic, Timotej Dodlek, Ranko Moravac, Dino Hotić, Daniel Vujčić, Jean-Philippe Mendy, Nusmir Fajić, Rok Sirk in Alen Ploj.

Letvica je vsako leto postavljena višje

"Delamo na tem, da bi prišli v optimalno formo, ko je najbolj pomembno. Kar se tiče pripravljalnih tekem, jih je dovolj, preprosto bodo vsi imeli dovolj minutaže, da pokažejo kako in kaj. Če bo komu zmanjkala, se lahko dogovorimo še za kakšno tekmo več. Upam samo, da bo čim manj poškodb in da bom lahko računal na čim več igralcev. Letvica je vsako leto postavljena višje, skušamo jo dvigovati iz leta v leto, nismo utopisti, smo realni z visokimi cilji. To je osvojitev dvojne krone doma, šest tekem v Evropi, vse kar je več, je dodana vrednost. Delamo na tem, da bi ostali v Evropi čim dlje," je pred novo sezono po današnjem prvem treningu povedal glavni trener Ante Šimundža.

"Premor je bil dokaj kratek, a dobrodošel. Imeli smo veliko tekem, kar je bilo precej utrudljivo. Zdaj imamo štiri tedne oziroma neuradno pet tednov priprav, saj smo začeli že minuli teden. Prvi treningi so bili uvajalni, da pridejo fantje v ritem, naša želja je, da bi bili v začetku evropskih tekem v čim boljši formi," je še dejal mariborski strateg.

Zahović prepričan, da se Ibraimi vrača v Maribor

Novih obrazov ob zboru ni bilo, kar pa ne pomeni, da jih ne bo. Športni direktor Zlatko Zahović je o kadrovskih aktualnostih povedal: "Vedno si želimo imeti čim boljšo ekipo. Zadovoljni smo z igralsko zasedbo, ekipa je skoraj že sestavljena, a z eno izjemo. Danes pričakujemo dokončen odgovor Cagliarija o Agimu Ibraimiju. Prepričan sem, da bo pozitiven za nas, kar pomeni, da se Agim vrača v Maribor. Sam pravi, da ni nogometa brez polnega juga in Viol. Komaj čaka, da pride nazaj in se bo v četrtek že priključil ekipi."

Evropski nasprotniki znani 23. junija

Danes sta se ekipi pridružila tudi Marko Šuler in Jean-Philippe Mendy, ki sta imela nekaj težav s poškodbami. Vse aktivnosti sta opravila brez zapletov, ne čutita bolečin in ju vodstvo počasi vpeljuje v trenažni proces večjih obremenitev. Občutnejše kadrovske spremembe niso predvidene, čez en mesec pa je že na vrsti začetek novih kvalifikacij za ligo prvakov.

Nasprotniki Mariborčanov v evropskih tekmovanjih bodo znani po žrebu 23. junija v Nyonu, prvo pripravljalno tekmo bodo vijoličasti odigrali 21. junija na Rogli proti mešani ekipi Dravinje in lokalnega kluba.