Domači strateg Darko Milanič pred tekmo ni mogel računati na poškodovana Nejca Potokarja in Rajka Repa ter kaznovanega Jovana Vidovića, pri gostih pa je manjkal prvi zvezdnik Gareth Bale zaradi rojstva otroka, Mousa Dembele pa zaradi poškodbe.

Mariborčani so v tekmo krenili samozavestno in se od prve minute povsem enakovredno kosali z angleškim tekmecem. Čeprav je bila igra na igrišču izjemno dinamična, do nevarnejših priložnosti ekipi v prvih 30 minutah nista prihajali. Prvi so resneje sicer zapretili gosti. Po podaji Toma Huddelstona je z glavo v 31. minuti poskusil Gylfi Sigurdsson, njegov poskus pa Jasminu Handanoviću ni povzročal pretiranih preglavic.

Tri minute kasneje je nevarno zapretil še Brazilec Sandro, njegov strel pa je končal ob desni vratnici mariborskega gola. Po nekaj minutni ofenzivi Angležev pa so v 36. minuti znova zapretili tudi slovenski prvaki. S približno 20 metrov je ustrelil Mejač, žoga pa je le za las zgrešila okvir Tottenhamovih vrat.  

Tribune Ljudskega vrta pa so se močno zatresle v 42. minuti. Izvrsten prodor je uspel Dejanu Mezgi, ki se je otresel branilcev in podal v sredino kazenskega prostora. Tam ga je pričakal Robert Berić, ki je žogo z dveh metrov potisnil v nasprotnikovo mrežo.

Slovenski prvaki so tudi po prihodu iz slačilnice nadaljevali z izvrstno igro, priložnost pa se je ponudila kapetanu Marcosu Tavaresu (49. minuta), vendar je njegov strel po tleh HugoLloris uspel obraniti.

Vendar le devet minut kasneje je sledilo izenačenje. Po zmedi v kazenskem prostoru, ko je Handanović obranil tako strel Falqueja kot Jermaina Defoa, je do žoge prišel Sigurdsson in zabil za 1:1.

Do konca srečanja se je priložnost za novi zadetek ponudila na obeh straneh. V 64. minuti je zunanji del mreže za domače zadel Agim Ibraimi, medtem ko je pri Tottenhamu v 88. minuti s približno 30 metrov nevarno zapretil Jan Vertonghen.

Zadnje minute so sicer minile v enakovredni igri, Mariborčani pa so brez težav ustavljali tekmece ter se na koncu skupaj z glasnimi privrženci veselili točke v boju z velikim Tottenhamom.

Liga Evropa, 3. krog:

Maribor - Tottenham 1:1 (1:0) 

Strelec: Berič 42.; Sigurdsson 58.

Začetni postavi: 

 

Maribor: J. Handanović; Mejač, Rajčević, Arghus, Milec; Mezga(74./Filipović), Ibraimi, Cvijanović, Mertelj; Tavares (90./Komazec), Berić.


Tottenham: Lloris; Vertonghen, Naughton, Walker, Caulker; Huddlestone, Lennon, Sigurdsson (75./Dempsey), Sandro (84./Livermore), Townsend (46./Falque); Defoe. 


Drugi polčas: 

90' Mariborčani so proti angleškemu velikanu prikazali hrabro in zrelo predstavo ter bili skozi celotno tekmo povsem enakovreden tekmec.  

88' Kmalu bi bilo 2:1 za Tottenham. S približno 30 metrov je močno ustrelil Vertonghen, vendar pa je žoga krenila mimo gola. 

 

77' Ibraimi je lepo podal do Berića, ta pa je nekoliko ponesrečeno s piščaljo udaril proti golu in žoga je žoga kakšen meter zgrešila vrata. Sledil je hiter protinapad Tottenhama, vendar se je z odličnim posredovanjem izkazal Handanović.

 

73' Za trenutek je vsem v Ljudskem vrtu zastal dih. V kazenskem prostoru Maribora je padel Noughton in oglasila se je sodniška piščalka. Na srečo ruski sodnik Karasev ni dosodil najstrožje kazni, temveč angleškemu igralcu pokazal rumeni karton zaradi hlinjenja prekrška. 

 

64' Mariborčani po prejetem zadetku niso popustili in bi kmalu prišli do drugega zadetka. Cvijanović je podal do Ibraimija, makedonski reprezentant pa je ustrelil, a zadel zunanji del mreže. 

 

58' Tottenham je uspel izenačiti. Potem ko je Handanović uspel obraniti strel tako Sandra kot Defoa, je žoga prišla do Sigurdssona, ki je z neposredne bližine žogo poslal za hrbet Handanovića. 1:1

 

49' Hitra akcija Maribora. Mejač je s strani pobegnil svojemu čuvaju, podal do Tavaresa, ki je z natančnim strelom po tleh udaril proti golu, vendar prekaljenega vratarja Llorisa ni uspel premagati.  

 

Prvi polčas:    

 

45' Mariborčani so se s sila bledim Tottenhamom v prvem polčasu zlahka kosali in na odmor odhajajo z zasluženim vodstvom 1:0.

 

42' Vodstvo Maribora! V kazenski prostor je izvrstno prodrl Mezga, preigral Huddlestonea ter podal do Beriča, ki je žogo poslal v mrežo. 1:0 za Maribor! 

  

37' Po nekaj poskusih Angležev so znova zapretili tudi slovenski prvaki. S približno 20 metrov je ustrelil Mejač, žoga pa je le za las zgrešila okvir Tottenhamovih vrat.  

 

34' Tottenham postaja vse nevarnejši. Z močnim strelom je tokrat od daleč poskusil Brazilec Sandro, vendar je bil njegov strel premalo natančen.

 

31' Do strela so ponovno prišli Londončani. Z glavo je poskušal Huddlestone, vendar pa je njegov strel z glavo Handanović zlahka obranil.

 

26' Z močnim strelom od daleč je pri Tottenhamu poskusil Walker, vendar pa njegov strel ni bil dovolj natančen, da bi ogrozil Jasmina Handanovića.   

 

15' Mariborski nogometaši se povsem enakovredno kosajo z uglednim nasprotnikom. Igra poteka predvsem na sredini igrišča, medtem ko do omembe vrednih priložnosti ni prišlo.  

 

6' Po lepi akciji je Tottenhamovim branilcem ušel Berič in poslal žogo za hrbet Llorisa. A zadetek žal ni bil priznan, saj je bil mariborski napadalec v prepovedanem položaju.  

  

3' Prvi strel proti nasprotnikovim vratom so sprožili nogometaši Tottenhama. Nekoliko nespretno je posredoval Milec, ki je žogo z glavo zbil do Sigurdssona, ta pa je ustrelil mimo vrat.