Maribor je moral za uvrstitev v ligo prvakov doseči vsaj dva zadetka, zato je od prve minute želel kreniti odločno v napad, a vse plane so slovenskim prvakom Čehi pokvarili že v tretji minuti, ko je zadel Stanislav Tecl.

V nadaljevanju tekme so bili vijoličasti sicer precej bolj podjetni in na vse načine poskušali izid čim prej obrniti v svojo korist, a jim predvsem v zaključku akcij ni prav dosti uspevalo, njihovi streli pa so bili preslabi ali pa jih je ukrotil češki vratar.

Čas je hitro tekel in Maribor je moral na koncu tekmecu celo priznati poraz na domačem igrišču, Viktoria pa se je s skupnim izidom 4:1 povsem zasluženo uvrstila v ligo prvakov, saj je igrala bolj zrelo, predvsem pa je znala izkoristiti ponujene priložnosti.

Maribor bo kljub slovesu od lige prvakov v letošnji sezoni odigral še vsaj šest evropskih tekem, saj bo še tretje leto zapored zaigral v evropski ligi.


Maribor – Viktoria 0:1 (0:1) - skupni izid: 1:4


Strelec: Tecl 3.


Postavi:


Maribor: Handanovič, Milec, Rajčević, Arghus (Filipovič 46.), Viler, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Bohar (Mejač 75.), Tavares (Mendy 65.), Fajić


Viktoria: Kozačik, Reznik (Petržela 28.), Čišovski, Prochazka, Limberski, Horava, Horvath, Rajtoral, Darida, Kovarik (Kolar 85.), Tecl (Duriš 75.)



Drugi polčas:


80' – Za enega redkih nevarnih strelov v drugem polčasu je poskrbel Mertelj, ki je ustrelil z 18 metrov, a je bil Kozačik tudi tokrat na pravem mestu. Mariborčani so nadaljevali z napadom in nekaj sekund kasneje bi lahko Mendy bolje odreagiral po dobri podaji s strani, a je pred vrati zgrešil žogo.


67' – Rezervist Mendy je le dve minuti po vstopu v igro že opozoril nase, ko je prišel do strela z desne strani, a je žoga za kak meter zletela mimo vrat.


53' – Prva obetavna akcija Maribora v drugem delu se je končala brez strela na gol, saj je Fajić zaspal ob lepi podaji Mileca pred vrata, ko bi lahko žogo le potisnil v prazno mrežo.


50' – Uvod drugega polčasa je minil povsem v znamenju gostov, saj je Viktoria oblegala vrata Maribora, ki nikakor ni uspel prekiniti prevlade Čehov. Pred vrati Handanovića je bilo večkrat vroče, a se na srečo nobena od akcij ni končala z golom, nevarno sta poskušala Tecl, ki mu je strel mariborski vratar ubranil, in Horvath, ki je z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat.


Prvi polčas:


45' – Maribor je imel v prvem polčasu veliko terensko premoč (61-odstotna posest žoge, 5:1 v strelih v okvir vrat), a ni izkoristil svojih priložnosti, ki jih je imel predvsem v prvih 25 minutah, Čehi pa so svoj cilj izpolnili že v tretji minuti, ko so povedli, nato pa so se usmerili predvsem v branjenje svojih vrat, kar jim je v prvem polčasu zelo dobro uspevalo.


39' – Minute jalove premoči Maribora je prekinila nevarna akcija Viktorie, Tecl pa je tokrat streljal manj natančno kot v tretji minuti. Z desetih metrov je ustreli prek vrat Handanovića.


21' – Z roba kazenskega strela je s strelom v zgornji kot poskušal Ibraimi, a je ustrelil slab meter prek vrat.


19' – Mertelj je s 25 metrov močno ustrelil proti vratom Viktorie, vratar Kozačik pa se je moral kar potruditi, da ni prišlo do izenačenja.


8' – Tavares se je znašel v priložnosti, ko je v kazenskem prostoru Viktorie prišel do žoge, toda nato so ga češki branilci ravno dovolj ovirali, da ni uspel streljati na gol, Maribor pa se je moral zadovoljiti le z udarcem iz kota, ki je sicer prinesel še priložnost za strel Cvijanovića, a je tudi njegov strel obramba Viktorie odbila.


3' - 1:0 – Tekma se je za Maribor začela na najslabši možen način, saj so Čehi že v tretji minuti dosegli zadetek. Horvath je skoraj s polovice igrišča z visoko podajo v kazenski prostor preskočil mariborsko obrambo in tam lepo našel Rajtorala, ta pa je žogo prepustil Teclu, ki je nato rutinirano premagal Handanovića.