Mariborčani so na Ciper prišli že v nedeljo, vse z namenom, da se tudi čim bolje prilagodijo na zahtevne vremenske razmere. "Te so drugačne kot pri nas v Sloveniji. Višja je temperatura, višja vlaga. En dan več za pripravo na tukajšnje razmere nam bo prišel prav," je za spletno stran kluba pojasnil športni direktor Zlatko Zahović, ki se je nato ozrl tudi na obetavno izhodišče vijolične ekipe.

Zahović: Fantje se zavedajo ogromnega vložka

"Lahko govorim o psihološkem vidiku, taktične zadeve so v domeni trenerja. S psihološkega stališča se morajo fantje zavedati, da igrajo za ogromen vložek. In tega se zavedajo. Rezultat 1:0 je rezultat, ki smo si ga želeli. Pomeni dobro izhodišče, a še ne odločilnega. V prvi tekmi smo dosegli namen, v povratni moramo iskati gol, ga zabiti. Potem bi bilo vse lažje," pravi Zahović in dodaja, da Maccabija ne gre kar tako odpisati.

"Ne smemo pozabiti, da gre za odlično ekipo, ki še ima kar nekaj rezerv v igri. V torek pričakujem njihovo drugačno podobo, ne z žogami za hrbet naše obrambe, ampak z drugimi rešitvami. Ob tem pa tudi z nekaj spremembami v ekipi. Najbrž bo od prve minute igral Rade Prica, visoki napadalec 16-metrskega prostora in bo priprava nekoliko drugačna," meni mariborski športni direktor, ki si seveda želi četrto zaporedno uvrstitev v skupinski del evropskega tekmovanja. A opozarja: "Počasi, pojdimo po vrsti. Najprej počakajmo, da se uvrstimo. Če nam bo uspelo, pa sem prepričan, da bi bile naslednje novice še lepše."

Prazne tribune ne bodo moteč faktor

Ker Maccabi svojih domačih tekem zaradi političnih razmer ne sme igrati v Izraelu, bodo tribune v Larnaki bolj ali manj prazne. A vložek je velik. "Tisti, ki bodo gledali tekmo pred televizijskimi zasloni, bodo verjetno slišali vsa navodila trenerjev. Toda to je druga plat nogometa, lahko je dež, vročina, sneg, polne ali prazne tribune. Vse pa se odloča na igrišču. Glede na vložek in pomen tekme ne sme pasti motivacija; in tudi ne bo. Drugi vplivi nas ne smejo motiti," pa je za spletno stran NK Maribor povedal Mitja Viler.