Prva tekma je pokazala, da so Mariborčani najmanj enakovredni tekmeci. Gostitelji so sicer imeli večji del rahlo terensko premoč, toda veliko nevarnosti za mariborska vrtata ni bilo. Slovenski prvaki so brez posebnih težav zaustavljali njihove napade, v napadu pa so Štajerci agresivneje zaigrali v zadnjem delu tekme in napovedali ofenzivo na domačem igrišču.

Nekaj več od igre so vendarle imeli bosenski prvaki. "Zadeva s streli na gol je relativna, če žoge letijo mimo vrat. Sam sem videl taktično tekmo, na kateri je bil izid pravičen. Zrinjski je imel svojo priložnost v prvem polčasu, a v drugem delu smo prevladovali na igrišču in tudi mi smo imeli svojo. V drugem delu si Zrinjski praktično ni priigral nobene priložnosti, razen ob prekinitvah," je po tekmi povedal mariborski trener Ante Šimundža.

V Mariboru se že ozirajo proti povratni tekmi. "Za nas je pomembna uvrstitev v naslednji krog. Mi smo si želeli dober izid, za nami je prvi polčas in pred nami je pomembna tekma v Mariboru. Vemo, kaj si želimo, in temu primerno smo v Mostarju tudi nastopili. Lahko gledamo le pozitivno. Čaka nas težka tekma, zaprt nasprotnik, ki bo čakal na protinapade, a na domačem stadionu pred domačimi navijači si želimo napredovanje," še pravi mariborski strateg.

Obžalujejo neizkoriščene priložnosti

Trener slovenskih prvakov ni skrival, da je bila tekma zahtevna, saj je bila prva uradna v sezoni, ko se ekipa na terenu vendarle še nekoliko išče, a sam napoveduje, da bo s tekme v tekmo bolje. Pred povratno tekmo bo zato še kako dobrodošel uvod v slovensko sezono, ko bodo prvaki v Ljudskem vrtu ob 20. uri že v soboto gostili ekipo Velenja.

Zelo podobnega mnenja je bil tudi Marko Šuler: "V prvem polčasu smo jim pustili preveč igrati, v drugem smo stali boljše na igrišču. Imeli smo priložnosti, škoda, ker jih nismo izkoristili. A izid je realen in dobra popotnica. Verjamem, da bomo v Mariboru končali tako, kot se spodobi." A slednji opozarja tudi na nevarnost tekmeca in posebnost evropskih pokalov: "V Evropi se kaznujejo zelo majhne stvari, zato smo tukaj igrali zelo z glavo. A na koncu je seveda škoda, da priložnosti, ki so se nam ponudile, nismo izkoristili."