"Pred nami je začetek prvenstva. Ambicije in cilji so znani, to ne bo nič novega. Potrditi naslov prvaka in storiti vse, da bi naredili čim več v Evropi. Uvod nosi neko negotovost, ker prihajamo s priprav. Zanimivo bo videti, kako se bo ekipa odzvala proti novincu v ligi. Moštvo potrebuje veliko mirnosti, da pride do želenega občutka, moramo pa biti tudi dovolj previdni. Pomembno bo dobro začeti sezono, da nas gostje med tekmo ne odpeljejo v neželeno smer. Tudi sam sem nestrpen, kako bo delovalo vse skupaj," je na novinarski konferenci povedal trener Ante Čačić, ki je na trenerskem mestu zamenjal Darka Milaniča.

Hrvaški strateg je še dodal, da bo proti Zavrču precej drugačno srečanje kot nedeljsko v superpokalu z Olimpijo. "V petek bo povsem druga tekma kot proti Olimpiji. Ne bo samozadovoljstva, pred nami je začetek resnega dela. Po prikazanem na treningih se bom odločil za začetnih 11, moje načelo je koristiti čim več igralcev, ker je sezona dolga, utrujajoča, zato je treba imeti širok izbor igralcev," je dejal Čačić, ki na začetku sezone nima težav s poškodbami v igralskem kadru.

Proti Zavrču ne na glavo, temveč z glavo

Mariborski trener se je nato ozrl na petkovega tekmeca, proti kateremu so njegovi igrali izraziti favoriti. "Favoriti ne zmagujejo vedno. Pomembno je, da ne gremo v tekmo na glavo, ampak z glavo. Da igramo po dogovoru. Veliko pa mi pomeni v pričakovanju nove sezone spoznanje, da sem videl, da pri igralcih ni zadovoljstva s storjenim. Čeprav osvajajo lovorike, ostaja želja pri igralcih. Ob proslavi osvojitve superpokala sem videl veselje v očeh igralcev, zato verjamem, da ljudje, ki bodo prihajali na stadion, ne bodo razočarani z našim odnosom," je zaključil Čačić.

»Prva tekma je vedno težka«

Vezist Dejan Mezga se vloge favorita zaveda in jo sprejema. "Zagotovo bodo igrali obrambno, so novi prvoligaši, imajo ambicije, nimajo česa izgubiti. Bo zanimivo, a mi smo favoriti in od tega ne odstopamo," meni Mezga in dodaja: "To bo težka tekma, prva je vedno negotova, ker še ne veš, kako daleč si. Upam, da bomo dovolj dobri, da zmagamo in pokažemo še enkrat, kaj zmoremo. Zavrč bo obrambno usmerjen in bo skušal čim dlje ohranjati mrežo nedotaknjeno. Če pa bomo dovolj agresivni in mirni v napadu, bomo našli pot do cilja. Tudi tekmeci so precej spremenili ekipo, nekatere poznam, nestrpno pričakujem to tekmo."

Ob petkovem dvoboju Maribora in Zavrča bodo konec tedna še tri tekme - v soboto Luka Koper - Krka in Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje, v nedeljo pa še Triglav - Gorica. Prvi večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo 3. avgusta v četrtem krogu, tekma pa bo v Ljubljani.