Trener Maribora Ante Šimundža je na pot peljal 20 igralcev: Jasmina Handanovića, Aljaža Cotmana, Aleksandra Rajčević, Marka Šulerja, Živko, Mitjo Vilerja, Aleša Mejača, Petra Stojanovića, Željka Filipovića, Aleša Mertlja, Gorana Cvijanovića, Amirja Derviševića, Matica Črnica, Damjana Boharja, povratnika Agima Ibraimija, Dareta Vršiča, Marcosa Tavaresa, Nusmirja Fajića, Jean-Philippa Mendyja in Luko Zahovića.

Po poškodbi stegenske mišice je doma ostal Arghus, novinec Welle Ndiaye pa po informacijah iz mariborskega tabora še ni nared za tekmovalne napore. Mariborčani, ki so v minuli sezoni z uvrstitvijo v izločilni del evropske lige poskrbeli za nov velik uspeh, bodo že danes ob 19.30 vadili na stadionu v Mostarju.

Dobre priprave in malo težav s poškodbami

"Dobro smo oddelali priprave. Najpomembnejše je spoznanje, da nismo imeli večjih težav s poškodbami, to je v tem obdobju bistvenega pomena. Po opravljenem velikem delu je zdaj intenzivnost manjša, tako da se bomo v zaključnem delu osvežili in vrhunsko pripravljeni začeli prvo evropsko preizkušnjo," je za spletno stran Maribora povedal Vršič.

Spoštujejo tekmeca, a verjamejo v zmago

Vezist verjame, da bo Mariboru uspelo premagati prvaka BiH, ki ga spletna stran transfermarkt.de v denarju ceni na 6,13 milijona evrov. Mariborčane ocenjuje na slabih 12 milijonov. "Naše dosedanje tekme so že nekaj časa usmerjene v priprave na evropske preizkušnje. In prva bo zelo pomembna. Zdaj smo tako daleč, da lahko vse misli usmerimo k tekmi v Mostarju. Nasprotnika spoštujemo, zavedamo se zahtevnosti gostovanja. Gremo v tekmo popolnoma osredotočeni na nalogo, ki ne bo lahka, toda verjamem, da smo boljši od Zrinjskega in da bomo to potrdili tudi na igrišču."

Zrinjski je sicer trikratni prvak BiH, enkrat pa je osvojil tudi pokal.