Čeprav so bili Mariborčani večino tekme v Plznu enakovredni domačim, so njihove možnosti za uvrstitev v ligo prvakov po porazu z 1:3 majhne. Štajerci bodo prav gotovo obžalovali medel začetek tekme, ko so domačim pustili prevlado na igrišču, ki so jo kronali z vodilnim golom, še prej pa bodo želeli pozabiti zadnje minute tekme, ko so dopustili Čehom, da dosežejo izjemno pomemben tretji zadetek.

Viktoria – Maribor 3:1(1:0)


Streleci: Čišovski 8., Darida 58., Duriš 90. ; Mejač 66.



Postavi:


Viktoria: Kozačik, Limberski, Prochazka, Čišovski, Reznik, Horava, Horvath, Kovarik, Darida (Tecl 87.), Petržela (Rajtoral 76.), Wagner (Duriš 62.)


Maribor: Handanović, Viler, Potokar, Rajčević, Milec (Derviševič 85.), Mejač, Mertelj, Ibraimi (Mendy 88.), Cvijanović, Bohar, Tavares



Drugi polčas:


90' – 3:1 – V zaključku je ritem igre nekoliko upadel in ko je vse kazalo, da se bo tekma končala z minimalno zmago Viktorie, je domače navijače razveselil Duriš. Rezervist Rajtoral je krenil po desni strani in neoviran prišel do podaje pred mariborska vrata, tam pa je obramba slovenskih prvakov povsem pozabila na Duriša, ki je zadel za 3:1. Gol v izdihljaju tekme je precej nagnil tehtnico na stran čeških prvakov, a kljub temu Mariborčani niso brez možnosti in bodo pred svojimi zvestimi navijači poskušali nadoknaditi zaostanek dveh golov in se drugič v zgodovini uvrstiti v nogometni raj.

74' – Ibraimi je kmalu prišel do novega strela. Tokrat je poskusil z razdalje več kot 20 metrov od vrat, Kozačik pa je uspel žogo odbiti in nato tudi ukrotiti, preden bi šla v kot.


71' – Mariborčani so izvedli proti napad, po podaji Mileca pa ga je zaključil Ibraimi, a je streljal precej prek vrat.


66' – 2:1 – Izjemen zadetek Mejača, ki je na dobrih 20 metrih od vrat prišel do odbite žoge, nato pa jo z volejem tik ob vratnici poslal v mrežo Viktorie. Zelo pomemben zadetek Maribora.


58' – 2:0 – Mariborčani so bili tudi na začetku drugega polčasa enakovredni, a v 58. minuti so Čehi povedli z 2:0. Hitro akcijo je na levi strani začel Kovarik, ki je nato z lepo podajo pred vrati našel vtekajočega Darido, ki mu z nekaj metrov osamljenemu ni bilo težko žoge poslati preko črte.


48' – Čehi so v drugem polčasu hitro prišli do prvega strela. Z roba kazenskega prostora je močno ustrelil Darida, Handanović pa je dobrim posredovanjem žogo poslal v kot.



Prvi polčas:


45' – Prvi polčas je pripadel domačim, ki so si vodstvo z napadalno igro v začetnih minutah povsem zaslužili. A v nadaljevanju prvega dela igre je precej bolje zaigral tudi Maribor, ki je bil v zadnjih 25 minutah povsem enakovreden, če ne celo boljši tekmec, s tako igro pa bi si v nadaljevanju zaslužil vsaj en zadetek.


43' – Čehi so pred koncem prvega polčasa prišli do še ene obetavne priložnosti, ko je po predložku z leve strani mariborska obramba slabo posredovala in do žoge je v bližini desne vratnice prišel Petržela, a je na srečo slovenskih prvakov streljal preko gola.


32' – Po predložku Mileca z desne strani je do strela z glavo prišel Tavares, a je bil daleč od tega, da bi resneje ogrozil češkega vratarja.


28' – Mejač je še drugič na tekmi poskusil s strelom od daleč, tokrat je nevarno ustrelil po tleh, žoga pa je zletela nekaj centimetrov mimo vratarjeve leve vratnice.


26' – Obetavna akcija Maribora se žal ni končala s strelom, saj so imeli slovenski prvaki žogo v posesti v kazenskem prostoru Viktorie, a so preveč komplicirali in niso prišli niti do strela.


24' - Čehi so nadaljevali z ofenzivo in Handanović je bil znova na preizkušnji v 24. minuti, ko ga je želel s strelom od daleč presenetiti Darida, a se mariborski vratar ni pustil premagati. V nadaljevanju akcije so domači po podaji iz kota poskusili še s strelom z glavo, a se je žoga po strelu Čišovskega od tal odbila prek vrat.


22' – Mejač je sprožil z 20 metrov, žoga pa je zletela slab meter nad prečko.


20' – Petržela je prodrl po desni strani in se z roba kazenskega prostora odločil tudi za strel, ki pa ga je Handanović odbil v kot.


18' – Čehi so izvedli lepo akcijo, po predložku z leve strani pa je do strela z glavo prišel Darida, a je žoga zletela malo preko mariborskih vrat.


8' - 1:0 - Da bi zapravljeno priložnost utegnili Mariborčani še kako obžalovati, so nakazale že naslednje minute, ko se je igra hitro preselila na polovico slovenskih prvakov, Čehi pa so začeli pritiskati proti vratom Handanovića. Priigrali so si tudi nekaj udarcev iz kota in po enem od njih so prišli tudi do vodilnega zadetka. Po predložku na daljšo vratnico, je Darida žogo z glavo poslal pred vrata, kjer so jo mariborski branilci le spremljali z očmi, dokler ta ni prišla do Čišovskega, ki jo je z nekaj metrov brez težav poslal v mrežo.

2' - Že ob začetku druge minute se je priložnost za izjemno pomemben gol na gostovanju ponudila Cvijanoviću, ki mu je lepo podal Bohar, a se slovenski reprezentant tokrat ni najbolj izkazal pri strelu in žoga je bila lahek plen domačega vratarja Kozačika.