Mariborčani, ki bodo v tej sezoni v tretjem poskusu skušali napredovati iz skupinskega dela tekmovanja, so te dni v polnem treningu, ekipa je popolna, težave z virozami so minile. V zadnjih dneh pred tekmo v mariborskem taboru vse poteka v ustaljenem ritmu, od danes opoldne je ekipa v karanteni, drevi sledi še trening v Ljudskem vrtu.

Moštvi se bosta pomerili prvič, slovenski klubi pa imajo doslej v evropskih tekmovanjih proti ruskim slab izkupiček, saj z ruskimi ekipami doslej sreče nista imela niti Celje leta 1997 niti Primorje 2001, ko sta se merila z Novogorodom in Zenitom. Na rusko ekipo so se Štajerci pripravljali s pomočjo video posnetkov, njihov recept za zmago pa je nasprotniku vsiliti mariborski način igre. Mariborska zasedba bo morala zdržati nalet gostov predvsem v uvodnih minutah srečanja, ki so se doslej pokazale za šibko točko, igralci in trener Ante Čačić pa zagotavljajo, da so se iz napak veliko naučili.

Maribor je v prvi sezoni v evropski ligi v sezoni 2011/12 ostal brez zmage, lani je v tem tekmovanju vknjižil štiri točke. Na drugi strani je Rubin četrto leto v evropski ligi, pred tem je dve leti igral v ligi prvakov. Vsekakor je prednost štajerske ekipe, da igra prvo tekmo doma, Mariborčani kljub zahtevnemu nasprotniku računajo na presenečenje.

"Tretjič zapored imamo priložnost igrati v evropski ligi, kar je dokaz dobrega dela v klubu. Zahvala gre tudi vodstvu, ki so naredili ekipo, ki se lahko tretjo zaporedno sezono predstavi na visoki ravni. Igrali bomo za točke, gre za nekakšno mini ligo. Pričakujem, da bo moštvo, čeprav je ruska ekipa precej bogatejša, razbremenjena in na ravni, ki jo zmore in kaže. Če bomo takšni kot znamo biti, lahko pričakujemo, da bomo rezultatsko uspešni. Težko rečem, kako bo. Letos ne igramo z istimi ekipami, tudi naše moštvo ni enako, tudi jaz sem nov na klopi. Zadovoljen bom, če bomo na vseh tekmah ekipa, če bomo dali vse od sebe. Obljubim lahko, da bomo na vsaki tekmi iskali svojo priložnost, precej pa je odvisno tudi od naših nasprotnikov. Poskusili bomo zmagati, stati skupaj, a tudi nasprotnik bo prav gotovo iskal zmago," je na novinarski konferenci v Mariboru povedal trener Mariborčanov Ante Čačić.

"Novopečeni" Slovenec, kapetan Mariborčanov Marcos Tavares, je v slovenščini novinarje danes nagovoril: "Za to tekmo smo dobro pripravljeni, ne razmišljamo samo o obrambi, imamo pozitivne misli, ker igramo doma. Prepričan sem, da bo vsak igralec skupaj s trenerjem naredil vse za pozitiven izid."

"Rusi so vsekakor favoriti, tako se tudi postavljajo. Pomembno je, s koliko igralci bomo v končnici, prav gotovo pa se bo potrebno hkrati braniti z devetimi ali desetimi igralci. Ne smemo biti naivni, ne smemo dovoliti, da nas presenetijo s hitrimi napadalci. Iskali bomo gol, to je dejstvo," je še dejal Čačić.

Tekmo bo sodila nizozemska trojica, glavni sodnik bo Pol van Boekel, pomagala mu bosta Angelo Boonman in Davie Goossens.