Na treh letošnjih medsebojnih srečanjih med ekipama je Maribor dobil prvo tekmo na domači zelenici (5:1), Celjani so dobili srečanje v Areni Petrol z 1:0, medtem ko se je zadnji dvoboj v Ljudskem vrtu končal z remijem (2:2). Karte so bile tako na mizi, Celjani pa pred dvobojem niso metali puške v koruzo, saj so najboljše igre v tej sezoni in prejšnjih zmeraj pokazali prav proti državnim prvakom.

Do prve priložnosti so v tretji minuti prišli Celjani, ko je mariborska obramba napravila napako, pred gol Jasmina Handanovića je sam utekel Andraž Žurej, a je bil premalo natančen, le nekaj sekund zatem pa je mariborskega čuvaja mreže rešila še prečka. V šesti minuti je Maribor povedel. Kapetan Marcos Tavares je na robu kazenskega prostora Celjanov lepo našel Jean-Philippa Mendyja, ki je v šesti minuti matiral Amela Mujčinovića.

V 16. minuti so spet zapretili domači. Znova je bil prepočasen Marko Šuler v obrambi, Žurej pa je sam pred gostujočim vratarjem grdo zgrešil žogo, tako da je Handanović žogo uspel odbiti stran od svojih vrat.

V 27. minuti je Mitja Milec povišal na 2:0. Zmedeno celjsko obrambo je dodatno preslepil Mendy, ki je poslal žogo izven kazenskega prostora, kjer pa se je znašel neovirani Milec in z močnim strelom po tleh dosegel drugi gol za goste. Minuto pred koncem prvega polčasa so spet zapretili Mariborčani, najprej je poskusil Milec, a je Mujčinović žogo uspešno prestregel, odbito je na nogo prejel Fajić in streljal mimo gola.

V drugem polčasu so spet na plin pritisnili gostje, medtem ko se je neučinkovitost Celjanov nadaljevala. To je najprej kaznoval Fajić v 50. minuti. Mendy je prodrl po desni strani, podal visoko žogo na desno celjsko vratnico, Fajić pa je z glavo premagal Mujčinovića. Mendy je v 67. minuti zapravil priložnost za še višje vodstvo Mariborčanov. Sam je bil pred vratarjem Mujčinovićem, ki je stekel precej iz vrat, a je poskus loba končal za golom.

A gostje niso dolgo čakali na nov zadetek. Viler je v 76. minuti poslal dolg predložek v kazenski prostor, Fajić ga je sprejel na prsi in z levico žogo poslal v gol. V 81. so zapretili Celjani, a Sebastijan Gobec ni uspel presenetiti Handanovića. Amir Dervišević je v sodnikovem podaljšku meril le nekaj centimetrov mimo vratnice celjskega gola.

Maribor, ki bo v 34. krogu gostil Triglav, si lahko danes že zagotovi naslov prvaka, razplet je odvisen od izida tekem med Domžalami in Rudarjem ter Gorico in Koprom, ki sta na sporedu ob 20. uri. Celje bo v naslednjem krogu igralo pri Krki.

Triglav ponižal Olimpijo

Obračun tekmecev, ki so v spomladanskem delu državnega prvenstva zbrali najmanj točk, so prepričljivo dobili zadnjeuvrščeni Kranjčani in se predzadnjim Novomeščanom, ki bodo drevi gostovali v Zavrču, približali na vsega točko.

Vsebinsko bogat prvi polčas se je začel po okusu domačih nogometašev, ki so se že v sedmi minuti veselili vodilnega zadetka. Akcijo je začel Luka Majcen, ki je z globinsko podajo lepo zaposlil Uroša Palibrka, ta pa je ukanil gostujočega vratarja Aleksandra Šeligo. Po vodilnem golu so dvakrat zapretili Ljubljančani. V 11. minuti je bil Nik Omladič za malenkost prepočasen po lepi podaji Nika Kapuna, v 31. minuti pa je Filip Valenčič le za las streljal mimo vrat. Le štiri minute kasneje pa je Valenčič izkoristil napako domačega vratarja Darjana Curanovića in izenačil na 1:1, a je bila končnica prvega polčasa domena izbrancev domačega trenerja Siniše Brkića.

Ti so med 41. in 45. minuto dosegli kar dva gola: najprej je v polno v gneči pred vrati gostov zadel Gašper Udovič, šest minut kasneje pa se je v kazenskem prostoru sijajno znašel Ajdin Redžić in "odpadek" - Šeliga je pred tem zaustavil strel Majcna - pospravil na pravo mesto za 3:1.

Drugi polčas se je začel z nerodnostjo gostujočih nogometašev, njihovo zmedo pa je na najlepši možen način izkoristil Palibrk in dosegel svoj drugi gol na tekmi za visoko vodstvo s 4:1. Ljubljančani se po prejetem golu niso več pobrali, v 75. minuti pa jim je vendarle uspelo znižati na 2:4. Strelec je bil "rezervist" Jaka Corn, ki je s 30 metrov presenetil Curanovića. Zadnji žebelj v krsto povsem razglašene ljubljanske zasedbe, ki je potrebna temeljitega remonta, je v izdihljajih tekme dosegel Redžić.