V tekmi srednjega oziroma po nekaterih mnenjih kar visokega tveganja, ki pa je minila brez izgredov in drugih nevšečnosti, so imeli njen večji del pobudo na igrišču domači nogometaši, ki so svojo premoč po številnih zapravljenih priložnostih le kronali v zadnjih sekundah tekme. Odbito žogo z golove črte Izraelcev je v mrežo dokončno pospravil Damjan Bohar.

V uvodnih minutah so nekaj več od igre imeli gostje, a si niso pripravili resnejših priložnosti, v edini je Jasmin Handanović dobro posredoval. Maribor je prvič resneje zapretil v deveti minuti, ko je žogo po levi v izraelski kazenski prostor pripeljal Agim Ibraimi, poslal predložek pred gol, a jo je gostujoča obramba "snela" pred Damjanom Boharjem. V 15. minuti je Željko Filipović podal do Dareta Vršiča, ki je močno meril v vrata Maccabija, a je Juan Pablo žogo izbil. Tudi dve minuti kasneje so bili domači nevarni, a Carlos Garcia uspel zaščiti gostujočega vratarja.

V 19. minuti je Petar Stojanović lepo našel Jean-Philippa Mendyja v kazenskem prostoru, ta pa je z močnim strelom po tleh nastreljal le nogo izraelskega branilca. V 27. minuti je mariborska obramba prestregla izraelsko podajo pred vrati Handanovića, hiter protinapad domačih pa je končal v avtu. Gostje so poskusili v 30. minuti, a se je v obrambi izkazal Mitja Viler, ki je dobro oviral Erana Zahavija. V 38. minuti so gledalci videli najlepšo priložnost Maribora, ko je Viler dolgo žogo takoj umiril, utekel po levi strani, podal v sredino, a je Mendy zamudil z utekanjem, minuto kasneje pa je v enaki akciji Mendy z glavo meril premalo natančno. Prosti strel Maccabija ob koncu prvega polčasa je Handanović suvereno ubranil.

V drugem polčasu so znova bili nevarnejši gostitelji, prosti strel je z desne strani izvajal Vršič, Ibraimi je poskusil s strelom, izraelski vratar pa je z zadnjimi močmi žogo preusmeril mimo leve vratnice. Vijoličasti so še naprej prihajali do priložnosti, a jih tudi vse prepoceni zapravljali. V 59. minuti je z močnim strelom poskusil Amir Dervišević, a je bil gostujoči čuvaj mreže na pravem mestu. V 65. minuti so s hitrim protinapadom zapretili Izarelci, a je poskus Edena Bena Basata "razčistil" Marko Šuler.

Izraelci so 20 minut pred koncem tekme že začeli zavlačevati, skušali držati čim več v svojih nogah, tudi vratar Juan Pablo si je zaradi prepočasnega izbijanja žoge prislužil zadnji opomin glavnega sodnika Ivana Kružliaka. Vratar je nato v zadnjih minutah dvoboja le porumenel. Pred tem je imel lepo priložnost novinec v vijoličastem dresu Sintayehu Sallalich. Izraelec se je pred tekmo lepo pozdravljal z rojaki, nato pa ogrozil njihovo mrežo, potem ko je v igro vstopil v 78. minuti. Mariborčani so še naprej pritiskali in svojo premoč le kronali z golom. Kapetan Marcos Tavares je v zadnjih izdihljajih tekme, slovaški sodnik je dvoboj podaljšal za štiri minute, močno streljal na izraelski gol, Juan Pablo je žogo še odbil, a le do Derviševića, ki je lepo našel Boharja, ta pa je razveselil Ljudski vrt in domače na gostovanje popeljal z golom prednosti.