Triglav – Maribor (danes ob 16. uri): Zadnjeuvrščeni Triglav je na štirih tekmah spomladi zbral prav toliko točk kot vodilni Maribor – pet. Velik izkupiček za Kranjčane, skromen za Mariborčane. Gostovanja na Gorenjskem so za Mariborčane že po tradiciji ena najtežjih v ligi. V Kranju jim je že nekajkrat spodletelo ali so se mučili do zmage v sodnikovem dodatku. Glede na trenutno skromno formo, počasno zvezno vrsto in odsotnost golgeterja Nusmirja Fajića zaradi kartonov in še nekaterih zaradi zdravstvenih težav so Mariborčani pred zahtevno nalogo, da osvojijo tri točke. Najbogatejši slovenski klub je pod vse večjim pritiskom zaradi vloge favorita in pričakovanj navijačev. Z bremenom se je doslej dokaj dobro spopadal, čeprav je spomladanska forma in s tem igra daleč od šampionske. Kranjčani so očitno strup za favorite. Največja težava za gorenjske amaterje je zgoščeni ritem tekem, zato bi bila že točka velika kot Triglav. Naš tip: 0.

Celje – Krka (danes ob 16. uri): Derbi tekmecev za osmo mesto, ki prinaša obstanek v ligi. Obenem je to tekma ekip z najslabšim napadom v ligi. Celjani so brez zmage že osem tekem, a upanje na tri točke vzbuja vzpon forme napadalcev Benjamina Verbiča in Nicolasa Rajsla, ki postaja odkritje sezone, potem ko so Francoza s slovenskimi koreninami zavrnili v Kopru, Olimpiji, Domžalah... Adut Krke je večja izkušenost igralske zasedbe. Naš tip: 0.

Domžale – Luka Koper (danes ob 16.30): Tekma je zadnja priložnost, da Domžalčani ostanejo v boju za nastop v Evropi. Pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja igrajo všečno, a za preboj na mesta, ki vodijo v Evropo, morajo zmagovati v seriji proti ekipam, ki so na lestvici pred njimi. To pomeni, da bodo morali od prve minute napasti z vsemi silami, medtem ko je Koper zaradi izjemne taktične discipline pravi specialist za bunker, gole iz protinapadov, prekinitev in enajstmetrovk, ki so jih imeli v sezoni že sedem. Gostitelji stavijo na razigranost napadalca Parkerja, ki je spomladi dosegel tri gole, enkrat asistiral in priigral tri enajstmetrovke. Koprčani očitno ne znajo prenesti pritiska, ko imajo priložnost, da ulovijo Maribor, zato so v sredo le remizirali v Kranju. Ko se bodo na Bonifiki nehali obremenjevati s potezami, ki jih vleče Zlatko Zahović, bodo postali pravi izzivalec Maribora. Naš tip: 1.

Zavrč – Rudar (danes ob 19. uri): Zavrč išče izhod iz krize po porazih na vseh štirih tekmah spomladi. Tako kot je bil novi prvoligaš jeseni senzacija, je spomladi razočaranje, dejansko pa se le uvršča tja, kamor spada po kakovosti vodenja kluba in igralski zasedbi. Rudar se bo skušal pobrati po izpadu v polfinalu slovenskega pokala, kjer je izgubil na obeh tekmah z Gorico, a požel obilo pohval za napadalno igro, organiziranost in umetniški vtis. Naš tip: 2.

Gorica – Olimpija (danes ob 20.05): V Novi Gorici slavijo uvrstitev v finale pokala, s katerim so dosegli najpomembnejši cilj v sezoni – nastop v Evropi. Ker Parma v italijanskem prvenstvu ne more v Evropo, se lahko zgodi, da bo za naslednjo sezono v Gorico vložila še več evrov in še kakovostnejši igralski kader. Goričani bodo zdaj lahko zaigrali bolj sproščeno. Klub, ki se je lani boril za obstanek in bil na robu preživetja, je v igri za še obe slovenski lovoriki. Drevišnje gostovanje Olimpije na severnem Primorskem je v senci boja za oblast v klubu. Športni direktor Sašo Udovič želi zamenjati trenerja Milorada Kosanovića, ki ima pogodbo le do konca sezone. Ker je predsednik kluba Izet Rastoder zelo nepredvidljiv v svojih potezah, se lahko zgodi nova čistka tako, da bo kar obema pokazal vrata in le še poglobil krizo kluba, v katerem se trenerji, direktorji in igralci menjajo kot po tekočem traku. Ukrepi bodo odvisni tudi od razpleta na gostovanju v Novi Gorici. Naš tip: 1.