O pripravljenosti Olimpije, ki ima težave z uigranostjo, saj je v mesecu in pol zaradi slabega vremena zelo malo trenirala na naravni travi.

Smo v popolnoma drugačnem stanju kot jeseni ob mojem prihodu v Ljubljano. Zdaj imam 22 igralcev, ki jih poznam zelo dobro. To ne pomeni, da smo veliko boljši, a točno vem, kaj lahko od igralcev pričakujem. Menim, da smo se zelo dobro pripravili za 22 tekem v enajstih tednih, medtem ko si moramo 23., finale pokala, še izboriti. Oblikovali smo zasedbo z velikim potencialom, ki lahko Olimpijo vrne na vrh slovenskega nogometa.

O kar petih tekmah spomladi z Mariborom.

To je za nas zelo dobro, ker imamo možnost, da s pozitivnim pritiskom iz tekme v tekmo igramo bolje. Obenem bo težko, ker bomo z najmlajšo zasedbo v ligi igrali proti najboljši ekipi v Sloveniji.

O taktiki za tekmo z Mariborom.

Napadli ga bomo na enak način kot Krko. Ko bomo imeli žogo, bomo z vsemi silami skušali doseči gol. A pot do njihovega gola bo težka, ker se brani z osmimi igralci, dva centralna branilca ne delata drugega, kot le razbijata igro, zato je težko priti v območje strela na gol. Maribor se bo postavil v obrambo, ker nerad napada, za nas pa bi bilo lažje, če bi napadal; v Sevilli kljub izidu prve tekme 2:2 ni skušal napadati. Maribor ima do popolnosti izdelan svoj model igre, standardno zasedbo z igralsko kakovostjo, zato v Sloveniji z lahkoto pobira lovorike in je uspešen tudi v Evropi; gole dosega z neverjetno lahkoto. Če pride pred gol tekmeca trikrat, doseže dva zadetka, če pride dvakrat, zadene enkrat. To ni naključje, zato moramo biti zelo previdni.

O glavnem cilju v spomladanskem delu sezone.

Imamo visoke cilje, vsako tekmo odigrati na visoki ravni, torej veliko bolje kot jeseni. Logično je, da bomo na vsaki tekmi skušali zmagati, a se zavedamo sposobnosti nas in tekmecev. Nikogar se ne bojimo, nikomur ne bomo grozili. Ne bomo šli v tekmo z razmišljanjem, da bi bilo dobro ostati neporažen, tega v Olimpiji ni več. Če želiš biti šampion, moraš zmagati skozi igro. Ne bomo čakali, da le mine čas, se vsi postavili v obrambo, ne bomo igrali s prevaro, da bi dosegli zmago zaradi prekinitev.