»Cesc Fabregas bo naslednjo sezono igral za Chelsea. Kluba sta se dogovorila za odškodnino 33 milijonov evrov, Barcelona pa lahko dobi še dodatne bonuse, če bo Fabregas s Chelseajem osvajal lovorike. Nogometaš bo z Londončani podpisal štiriletno pogodbo in bo na sezono zaslužil 10 milijonov evrov (neobdavčenih), kar je tri milijone več, kot je do sedaj na leto dobival pri Barceloni,« je zapisano na spletni strani Marce, ki za glavni razlog Fabregasovega odhoda iz Barcelone navaja pomanjkanje podpore s strani navijačev katalonskega velikana, saj so ga v zadnjih dveh sezonah pogosto izžvižgali.

Včeraj je na Fabregasov odhod iz Barcelone namignil že njegov klubski in reprezentančni soigralec Gerard Pique, ki je govoril o pomanjkanju spoštovanja do Fabregasa s strani klubskega vodstva, že brez današnjih ali včerajšnjih zapisov v medijih pa je vsakemu rednemu spremljevalcu nogometa in dogodkov v Barceloni jasno, da Fabregas po povratku iz Arsenala v svoj matični klub nikoli ni zasijal v takšnem obsegu, kot se je od njega pričakovalo. Zaradi slabših iger in številnih kritik je bil pogosto že videti nezadovoljen, zato njegov odhod niti ni preveliko presenečenje.

Pri Barceloni ni našel mesta v enajsterici, prihaja pa še Rakitić

Fabregas se je po vrnitvi v Barcelono znašel tudi v neprijetnem položaju, saj mu noben od trenerjev ni našel pravega mesta v enajsterici, zato je večinoma igral vlogo zlate menjave in moral igrati na položaju Andresa Inieste, Xavija ali celo Lionela Messija. Zaradi nenehnega menjavanja položajev in nalog na igrišču ni nikoli našel prave forme in zares zablestel, da bi postal ljubljenec občinstva, kot je bil pri Arsenalu. Zato se je odločil za slovo od Barcelone, očitno pa si ga tudi v klubu niso želeli kaj preveč zadržati, saj so pohiteli z iskanjem okrepitev na njegovem igralnem mestu – prihaja Ivan Rakitić iz Seville.

Želi igrati v Londonu, kjer ima že hišo

Že kmalu po koncu letošnje sezone so se začele v tujih medijih pojavljati govorice, da se bo Fabregas vrnil v Anglijo, kjer je igral najboljši nogomet svoje dosedanje kariere. Takoj so se v vrsto za njegove usluge postavili vsi največji angleški klubi, a Španec je imel jasne želje. Želi igrati v Londonu, saj mu je mesto močno priraslo k srcu, obožuje pa ga tudi njegova žena. Par ima v britanski prestolnici tudi hišo, zato bi bila njegova selitev k enemu od londonskih klubov precej manj stresna.

Čeprav je največ denarja ponujal Manchester City, se je vendarle ponujala logična rešitev zanj, da bi se vrnil k Arsenalu. A ko so topničarji sporočili, da jih vrnitev kapetana ne zanima, so priložnost začutili pri mestnem tekmecu Chelseaju, kjer so se v tem poletju prav tako odločili močno okrepiti svoje vrste. Ker gre za klub iz Londona, je Fabregas klubu Romana Abramoviča dal prednost pred aktualnimi prvaki iz Manchestra, kjer pa se mu prav tako obeta lov na številne lovorike, saj bo Jose Mourinho v prihodnji sezoni odkrito napadal zmago v premier ligi, pečat pa bo želel pustiti tudi v ligi prvakov, kjer je v zadnjih štirih letih izpadel v polfinalu.

Mourinho: Vsem je jasno, da želi Cesc zapustiti Barcelono

Mourinho je ravno včeraj namignil, da je Fabregas zanj zelo zanimiv. »Z velikim zanimanjem spremljam situacijo okoli Fabregasa, saj mislim, da je trdno odločen, da zapusti Barcelono in je navdušen nad idejo, da bi se vrnil v Anglijo. Mislim, da je to že vsem jasno. Kaj sledi po tem, če podpiše pogodbo z nami ali s kom drugim, pa ni stvar današnjega ali jutrišnjega dne, temveč se bo to dogajalo po svetovnem prvenstvu,« je v pogovoru za Yahoo dejal Portugalec, a je vendarle jasno, da imajo klubi velik interes, da dogovore z glavnimi okrepitvami sklenejo še pred začetkom mundiala, rešitev klubske prihodnosti še pred prvo tekmo svetovnega prvenstva pa je tudi cilj nogometašev.

Azpilicueta: Takšnega igralca pri Chelseaju nimamo

Da je Fabregas tik pred vrati Chelseaja, bi lahko sklepali tudi po tem, da je španski reprezentant Cesar Azpilicueta sinoči dal izjavo, da se veseli igranja s Fabregasom tudi v klubu. »Nič še ni uradno in Cesc je še vedno igralec Barcelone. Edino kar lahko rečem, je da ga poznam zaradi igranja z njim v reprezentanci. Gre za odličnega vezista, ki ima veliko izkušenj tudi z igranjem v premier ligi, takšni igralci pa so vedno dobrodošli v velikih klubih. Je poseben igralec, kakršnega imajo le redki klubi. Ima zelo dobro vizijo igre in veliko sposobnost ustvarjanja priložnosti. O njegovi kvaliteti veliko pove tudi njegova statistika, lahko pa dobro igra na več položajih. Pri Chelseaju trenutno nimamo nobenega igralca, kot je on,« je bil poln hvale na račun Fabregasa Azpilicueta.