Da se italijanskemu trenerju pri Cityju trese trenerski stolček, otoški mediji pišejo že dalj časa. Kot najverjetnejša zamenjava zanj se omenja trenerja Malage Manuela Pellegrinija, čeprav je Mancini pisanje sedme sile označil za neutemeljene.

»Spoznam se na nogomet in lahko se zgodi marsikaj. V tednu ali dveh boste izvedeli, če je vse res. Če ni res, je bilo napisanih veliko neumnosti, v nasprotnem primeru sem neumen jaz. Vedno bom od sebe dal 100 odstotkov. Prepričan sem, da smo v zadnjih letih delali dobro. Pogodbo s klubom imam sklenjeno za štiri leta in ne eno,« je dejal Italijan, ki meni, da so mediji z ugibanjem o njegovi prihodnosti v zadnjih tednih šli predaleč.

»Takšne špekulacije so trapaste. Če sam pravim, da so trapaste, potem so trapaste. Ne vem, zakaj klub govoric ni ustavil,« je povedal 48-letnik, ki mu je bilo po nenadejanem porazu proti Wiganu žal zlasti za Cityjeve navijače.

»Za nami je težka sezona, saj smo si želeli zmagati v prvenstvu, kar nam ni uspelo. A tako je, ni vedno mogoče zmagati. Mislim, da nismo odigrali najbolje in ne vem, zakaj je temu tako. Imeli smo dve ali tri izjemne priložnosti, vendar nismo igrali kot ponavadi. Žal mi je za navijače, saj jih je bilo na stadionu kar 40 tisoč,« je zaključil Mancini.