Trener Cityja Roberto Mancini verjame, da je njegovo moštvo še vedno sposobno v nadaljevanju sezone nadomestiti zaostanek za rdečimi vragi in obraniti naslov prvaka.

“Naslova prvaka ne mislimo tako zlahka prepustiti Unitedu. Vsako tekmo do konca se bomo borili na vso moč. Moramo nadaljevati s trdim delom na treningih in v nadaljevanju sezone zmagati čim več tekem. Že februarja bi lahko bil pogled na lestvico precej drugačen od trenutnega,“ je včeraj po zmagi dejal Mancini, ki je bil kljub trikratnemu vodstvu z dvema goloma prednosti vse do konca na trnih in trepetal za zmago.

Delo mu je otežil Samir Nasri, ki je bil izključen v 44. minuti, to pa je bil sploh prvi njegov rdeči karton na 129 tekmah, ki jih je odigral v premier ligi. “Z igralcem manj smo igrali fantastično, čeprav je ta rdeči karton spremenil tekmo. Če ga ne bi bilo, bi zmagali brez kakršnih koli težav. A Norwich je dobra ekipa in z igralcem manj smo se za zmago proti njim zelo namučili,“ je dodal Mancini.

Kot že rečeno, je City z 42 točkami na lestvici drugi, za Unitedom, ki je včeraj z 2:0 ugnal West bromwich, pa zaostaja 7 točk. Od ostalih včerajšnjih izidov izstopa goliada na Emiratesu, kjer je Arsenal s 7:3 premagal Newcastle. Glavna zvezda tekme je bil Theo Walcott, ki je dosegel tri zadetke, še pri dveh pa je sodeloval z asistenco. Olivier Giroud je zadel dvakrat.

Danes sta bila na Otoku na sporedu dva obračuna liverpoolskih in londonskih moštev. Chelsea je v gosteh z 2:1 premagal Everton, oba gola za modre pa je prispeval Frank Lampard, ki naj bi bil na izhodnih vratih Chelseaja, kot zamenjavo za Davida Beckhama pa si ga želi Los Angeles.

Krizo QPR je z zmago s 3:0 poglobil Liverpool, ki mu je delo z dvema zadetkoma v prvih 16 minutah močno olajšal Luis Suarez.