Italijan, ki je City vodil tri leta in pol, v tem času pa osvojil naslov državnega prvaka in FA pokal, je službo izgubil po lanskem presenetljivem porazu v finalu FA pokala proti Wiganu. Mancinija je v letošnji sezoni nasledil Manuel Pellegrini, pod vodstvom katerega meščani igrajo izvrstno. Odlikuje jih predvsem izjemna agresivnost v napadu, saj so do sedaj zabili že 106 golov.

»Zadovoljen sem s tem, kar sem storil pri Manchester Cityju. Veseli me, da je klub eden najboljših v Angliji tudi zato, ker sem jaz sestavil ekipo. Igralce, ki zabijajo gole, sem kupil jaz - Sergio Aguero, Edin Džeko, Yaya Toure, David Silva, Samir Nasri. Pellegrini opravlja dobro delo, a to kar City počne zdaj, smo počeli že pred tremi leti. Popolnoma enako je,« ni bil v pogovoru za BBC prav nič kaj skromen Mancini.

Devetinštiridesetletnik je spregovoril tudi o razlogih za odhod iz kluba in zanikal govorice, da je službo izgubil zaradi slabih odnosov z igralci. »To so vse zgodbe, ki so bile sprožene znotraj kluba, vendar niso resnične. Po štirih, petih letih se mi zdi, da mora trener zamenjati ekipo. Opravil sem svoje delo, sestavil sem fantastično ekipo, ki je igrala fantastičen nogomet. Lani nismo postali prvaki zgolj zaradi tega, ker je Manchester United kupil Robina van Persieja. On je naredil razliko v lanski sezoni. Če ga ne bi bilo, mislim, da bi spremenili zgodovino Manchestra, saj smo igrali zares dober nogomet,« je še sklenil aktualni trener Galatasaraya.