Mancini je danes priznal, da je izgubil živce, potem ko je Balotelli nešportno skušal zaustaviti soigralca Scotta Sinclaira, vendar obenem zatrdil, da se mu še ni pripravljen odreči. »Če bom mislil, da je mogoče, da se lahko spremeni, mu bom dal še sto priložnosti. Včasih sem jezen nanj, ker ne da vsega od sebe, vendar mu bom zagotovo ponudil novo priložnost, Star je 22 let, lahko počne napake,« je povedal trener Cityja.

Na Otoku medtem sedma sila skuša mrzlično ugotoviti, kdo je pravzaprav začel spor. Nogometni portal goal.com trdi, da je vse skupaj zakuhal kar Mancini, medtem ko se pri Daily Mailu sklicujejo na izjavo očividca, ki krivdo vali na Balotellija. »Ni šlo le za nepazljiv start, ki se ti pripeti ob koncu treninga, ko si že utrujen. Šlo je za grozovit, nepremišljen poskus, ki bi lahko resno poškodoval Sinclaira. Videti je bilo zelo grdo. Na srečo je Sinclair videl namero, bil dovolj spreten in jo odnesel nepoškodovan.“

Spor na treningu angleških prvakov je pokomentiral tudi trener mestnega rivala Uniteda Alex Ferguson, ki se predvsem čudi dejstvu, da klub dovoli fotografom vstop na treninge. »Ali velika podjetja povejo svojim konkurentom, kaj počno? Zelo težko vodiš trening, če ne veš, kje lahko te informacije končajo. Veliko klubov za katere vem, tega ne dopustijo. Le kako lahko sestavljaš taktiko, če so v bližini mediji,“« je dejal Ferguson.