Hitronogi Valižan je v zimskem prestopnem roku po navedbah tuje sedme sile velika želja Manchester Uniteda. V to sta prepričana tako novinar španske radijske postaje Cadena COPE, Miguel Angel Diaz, ki podrobno spremlja dogajanje pri aktualnih klubskih evropskih prvakih, kot tudi španski športni časnik AS.

Kot trdi Diaz, naj bi se bili pri kraljevem klubu celo pripravljeni odreči svojemu zvezdniku, a zgolj v primeru, če bo željo po odhodu izrazil nogometaš sam. V kolikor bi do prestopa resnično prišlo, čeprav je to malo verjetno, bi morali rdeči vragi zanj odšteti rekordno odškodnino. Pri Asu tako pišejo o znesku v višini 153 milijonov evrov, a obenem močno dvomijo, da bo do realizacije prestopa tudi resnično prišlo.

»V taboru Valižana trdijo, da ne poznajo izvora zgodb prvič objavljenih v Veliki Britaniji. V Madridu je šele svojo drugo sezono in je zelo zadovoljen. Še vedno se uči španskega jezika, a ga razumejo vsi, vključno z Ikerjem Casillasom, Pepejem in Sergiom Ramosom, ki se učijo angleščino. Zadetke dosega v finalih, z madridskim Realom pa je odkril, kako resnično velik je svet. Da bi si premislil, bo moral United uporabiti veliko več kot le svojo finančno moč,« so zapisali pri Asu, a tudi dodali, da je angleški velikan eden redkih klubov na svetu, ki si lahko nakup Bala privošči, saj zaradi dobrih preteklih poslovnih izidov ne bi prekršil pravila finančnega fair-playa.

Kot zanimivost velja omeniti tudi anketo, ki so jo pripravili pri Asu, v kateri so navijače kraljevega kluba povprašali ali bi sami bili pripravljeni prodati Bala za okoli 150 milijonov evrov. Od 30 tisoč odgovorov, ki so jih prejeli, jih je, zanimivo, kar 53,75 odstotka odgovorilo pritrdilno.