Na vrhu seznama najboljših plačnikov se je letos znašel Manchester City, ki je s z lanskega prvega oziroma drugega mesta izrinil Real Madrid in Barcelono. Odkar je angleški podprvak leta 2008 prišel pod okrilje bogatega šejka Masourja, je City postal velesila tako na igrišču kot izven njega, plače njegovih nogometašev pa so posledično poskočile v nebo.

Povprečna letna plača Cityjevega nogometaša, ki igra v prvi postavi, tako znaša 6,1 milijona evrov. Izračunano nekoliko drugače, nogometaš pri angleškem prvoligašu v povprečju na teden zasluži kar 118.769 evrov, kar je 8250 evrov več, kot v povprečju zasluži igralec baseball kluba LA Dodgers na drugem mestu.

Na seznamu, ki jo je opravila agencija Global Sports Salaries Survey (GSSS) v sodelovanju z revijo ESPN, sta se znašla še dva angleška prvoligaša. Prvak Manchester United je s 4,6 milijona evrov povprečne letne plače (88.900 evrov na teden) uvrščen na 12. mesto, Chelsea pa je s četrtega zdrsnil na osmo mesto (4,8 milijona evrov na leto; 92.000 evrov na teden).

Španska velikana Real Madrid in Barcelona sta se znašla na tretjem oziroma četrtem mestu, oba pa za plače svojih igralcev v povprečju letno odštejeta okoli 5,5 milijona evrov (106.600 evrov na teden). Kot so zapisali pri Daily Mailu, gre njun padec na lestvici pripisati predvsem nekoliko šibkejšemu evru.

Od nogometnih velikanov so se na lestvici znašli še zmagovalec lige prvakov Bayern München (9. mesto) ter milanska kluba AC Milan (6. mesto) in Inter (10. mesto).

Seznam dopolnjujeta še baseball kluba New York Yankees (5. mesto) in Philadelphia Phillies (11. mesto), medtem ko je edini košarkarski predstavnik Los Angeles Lakers pristal na sedmem mestu.