"V Srbiji imam več prijateljev kot celotna Hrvaška skupaj. Želim se opravičiti in pojasniti, da nisem želel omalovaževati srbskega naroda. Zelo spoštujem vaše ljudi, zato se opravičujem vsem, ki ste se prepoznali v mojih besedah. Kesam se, kako sem to izrekel, ne pa, kaj sem mislil o Željku Jovanoviću. Človek je na funkciji že 15 mesecev in v tem času ni nič naredil, le obsoja. Terorizira hrvaške športnike, najbolj na udaru pa sta nogometna zveza in klub Dinamo. Rekel je celo, da je treba nogometno močvirje na Hrvaškem izsušiti in iztrebiti vse komarje v njem. Eden od slednjih sem po njegovem mnenju tudi jaz," je dejal Mamić.

Predsednik Dinama se je prejšnji teden znova znašel na naslovnicah medijev zaradi sovražnega in šovinističnega govora o ministru Jovanoviću. Slednjemu je med drugim očital, da kot Srb sovraži vse, kar je hrvaško, ter da se za njegovim nasmeškom vidijo "le zobje, ki so pripravljeni za klanje".

Hrvaška policija je še isti dan sprožila preiskavo proti Mamiću ter ga privedla na sedež zagrebške policije na pogovor. Hrvaški zakon za tovrstne prekrške predvideva tudi do tri leta zapora.