Tako se drzni načrt, ki ga je skoval prvi mož Dinama Zdravko Mamić, ni izšel: po razočaranju na prvi tekmi je odpustil trenerja Krunoslava Jurčića, za katerega pravi, da v zadnjih mesecih ni naredil popolnoma ničesar, na klop začasno posadil svojega brata Zorana Mamića, nogometaše pa skušal motivirati z denarjem. V primeru uvrstitve v ligo prvakov jim je obljubil dva milijona evrov nagrade. Je k temu pripomogla obljubljena nagrada, znameniti Mamićev bes ali kaj drugega, ni znano, jasno je le, da je motiv kar puhtel iz Zagrebčanov. Na tej tekmi je bilo vidno, koliko individualne kakovosti premorejo modri. Fernandes, Brozović, Soudani in kolegi so s svojim znanjem pritrdili tistim, ki so ekipo še pred tedni kovali v zvezde kot zelo talentirano. A v nogometu velikokrat to ni dovolj. V klubu, kjer skoraj ne mine dan brez škandala ali vsaj zelo stresne situacije, je težko pričakovati, da bo moštvo delovalo brezhibno. Če temu dodamo še slabo vodenje s klopi, je verjetnosti za to še manj. Tako je Dinamo dosegel manj od sposobnosti svojih nogometašev, Austria, ki jo je umirjeno vodil Hrvat Nenad Bjelica, pa glede na omejen talent precej več.

In kaj v Maksimirju sledi po vroči noči na Dunaju? Nič novega. V naslednjih dneh bo spet v ospredju Mamić starejši, ki bo in je že razlagal o tem, kako je za vse kriv nekdanji trener Jurčić in skušal namesto njega najti zveneče ime. A zvenečih imen je bilo pri Dinamu že veliko, nobenemu pa ni uspelo narediti tega, kar je Bijelici pri Austrii – doseči več, kot je glede na kakovost posameznika sposobno moštvo.

Mamić je po tekmi znova poskrbel za pompozno izjavo. »Če me lahko za kar koli obtožite, je to le izbor trenerja. Na tej tekmi sem dobil potrditev, da naši trenerčki nimajo znanja. Vse, kar so govorili pred to tekmo, se je odvilo ravno narobe. Nimajo pojma. Novi trener bo tujec. Pripeljal bom veliko svetovno ime,« je dejal. V igri naj bi bil prihod nemškega trenerja Felixa Magatha. Medtem ko je Mamić zamenjal številne trenerje, javno še ni podvomil o tem, ali je morda kaj narobe z njegovim razvpitim načinom dela. Zato pa toliko bolj o tem dvomijo člani navijaške skupine Bad Blue Boys, ki še kar protestirajo proti šefu Maksimirja, a še vedno neuspešno. Družina Mamić si je sicer pridobila nekaj simpatij s tem, ko je Zdravko Mamič tvegal z bratom (sicer je ta športni direktor) na klopi, ki je požel pohvale zaradi dobre igre Dinama. Vendar je tudi on storil napako, ko se je pri vodstvu s 3:1 prekmalu zatekel k obrambni taktiki.